ELSKET AV BRANSJEN: Taylor Swift, som for tiden turnerer med stor suksess i hjemlandet. Foto: AFP Foto: ,

Musikkbransjen: Hater hip hop, elsker Taylor Swift

Musikkbransjepamper avslører sine preferanser.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Bransjebladet Billboard har gjennomført en undersøkelse blant over 50 av toppsjefene i USAs musikkbransje.

Der kommer det frem at pampene, som har svart anonymt, ikke bare verdsetter det som brødfør dem.

På spørsmål om hvilken musikksjanger de avskyr mest, kommer rap klart dårligst ut. Nest mest mislikt er elektronisk dansemusikk, med pop på tredjeplass.

Les også: Hollywoodkomet skryter av Astrid Smeplass

Men om pampene ikke liker pop, er de like fullt glade i verdens største popstjerne for tiden.

På spørsmål om hvilken artist de helst ville ha signert om de skulle startet et nytt plateselskap nå, kommer Taylor Swift klart best ut, med Lady Gaga på annenplass og Adele på tredje.

Les også: Miley Cyrus hardt ut mot Taylor Swift

Swift kommer på delt annenplass med Justin Bieber-manager Scooter Braun på spørsmål om hvem som burde ha drevet eget plateselskap, som ikke gjør det per nå. Lady Gaga tar seieren i denne kategorien.

IKKE SÅ POP: Hip hop-mogulen Dr. Dre er en av toppsjefene i Apple Music, selger så det suser av comebackplaten «Compton» og topper kinolistene med filmen om hans gamle gruppe N.W.A. Men bransjen liker ikke musikken hans. Foto: AFP Foto: ,

Streamingbransjen virker for øvrig forlokkende på dem som er intervjuet: 54 prosent svarer at de ville jobbet hos Apple eller Spotify om de fikk samme betaling som de gjør i dag.

Tidal har de imidlertid mindre tro på: 71 prosent av respondentene mener at Jay Z's streamingtjeneste går ad undas innen et år.

Les også: – Gratistjenester for musikk blir endret

Og synes de at deres egen bransje behandler artister rettferdig? Så visst ikke. 58 prosent svarer nei, 42 prosent ja.

Undersøkelsen skal presenteres i sin helhet i september. Den har ifølge The Guardian vakt oppstandelse fordi den også stiller spørsmål om hvem bransjen tror mest på – popartisten Ke$ha og produsenten Dr. Luke.

Førstnevnte anklager sistnevnte for voldtekt. Dr. Luke har imidlertid gått til motsøksmål, og hevder at Ke$ha bare prøver å vri seg ut av kontrakten hun har med ham.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder