TAR DET PIANO: Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahll feirer bursdag i dag, men må foreløpig vente med å feire nok en førsteplass på VG-lista. Foto: HALLGEIR VÅGENES Foto: ,

Kygos gullrekke på VG-lista brytes

Kygo har det siste året satt flere rekorder på VG-lista. Nå er det stopp.

Artikkelen er over fire år gammel

Kyrre Gørvell-Dahll – som fyller 24 år i dag – har satt sitt preg på Norges offisielle salgsliste for musikk på et vis ingen har gjort før ham.

Da andresingelen «Stole The Show» gikk rett til topps i slutten av mars, ble Kygo den første artisten noensinne som tok sine to første singler rett til førsteplassen på VG-lista.

Les også: Kygos unike VG-listeprestasjon

I begynnelsen av august gjorde han rekorden enda vanskeligere å slå. Da gikk nemlig tredjesingelen «Nothing Left» også helt til topps i sin første uke.

Les også: Kygos historiske hat trick

Nå er det imidlertid fritt frem for en ny artist å forbedre rekorden. Kygos fjerde singel «Here For You» debuterer i dag på en – målt mot forgjengerne – beskjeden 11. plass.

Sjekk anmeldelsen: Kygo – «Here For You»

TRAVEL DJ: Kygo er stadig på turné verden rundt. Tidligere denne uken spilte han i London, søndag står Berlin for tur. Foto: AFP Foto: ,

Kygos plateselskap Sony ser imidlertid ikke mørkt på situasjonen, forteller de. De påpeker at alle de fire Kygo-singlene fortsatt er blant de 40 mest populære sangene i Norge.

– «Here For You» klarte ikke å følge opp hat tricket med inngang på førsteplass, men vi har sett en klar oppadgående kurve i antall streams siden den ble sluppet for én uke siden, så Kygo har nok en gang levert en låt som publikum legger sin elsk på, sier Erik Eken, markedsføringsdirektør ved Sonys norske kontor.

Husker du? Kygo-fansen fortviler over kjæreste

«Here For You» er avspilt over fire millioner ganger på Spotify i løpet av uken den har vært tilgjengelig. «Nothing Left» nærmer seg 18 millioner avspillinger.

Både førstesingelen «Firestone» og «Stole The Show» er spilt ca. en million ganger daglig i snitt siden de ble sluppet. Førstnevnte har passert 273 millioner avspillinger, sistnevnte 236 millioner.

Kygos bursdag viser seg forøvrig å være en begivenhet internasjonalt:

Øverst på VG-lista for låter ligger fortsatt Justin Bieber, som med «What Do You Mean?» gikk rett til førsteplass forrige uke, og kapret med det sin første nummer én-hit i Norge noensinne.

Les også: Justin Bieber-manager ville ha Kygo

Også i andre land, for eksempel Storbritannia, gikk Bieber helt til topps for første gang med comebacksingelen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder