POPKOMET: Sam Smith, her under Grammy Awards i februar, og nå må de berømte stemmebåndene under kniven. Foto:Robyn Beck,Afp

Sam Smith nervøs før operasjonen

Sam Smith (22) gruer seg til halsoperasjonen neste uke.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Sam Smith har vært sykmeldt i et par uker etter å ha fått blødninger på stemmebåndene. Australia-turneen måtte avbrytes, og i går kom også bekreftelsen på at britens opptreden på Bergenfest i Bergen 11. juni er avlyst.

Den prisbelønte popkometen, kjent med albumet «In The Lonely Hour» og spesielt for hitballaden «Stay With Me», hadde håpet at det skulle holde med å la stemmebåndene hvile, men nå er det klart at kirurgisk inngrep må til.

STORESLEM: Sam Smith forsynte seg grådig av Grammy-prisene i Los Angeles i februar. Foto:Frederic J. Brown,Afp

– Dårlige nyheter

Ifølge Sky News befinner han seg nå i USA, hvor han skal opereres av spesialister.

«Dårlige nyheter. Jeg har beskjed om at jeg skal opereres neste uke, så nå begynner jeg å bli veldig nervøs», skriver 22-åringen på Instagram.

Han gleder seg til alt er overstått.

«Ved å gå gjennom dette, vil jeg omtrent om åtte uker kunne synge som aldri før. Så det er verdt det. Jeg beklager overfor dere alle. Gruer meg til den kommende måneden. Jeg kommer ikke til å kunne snakke på tre uker etter inngrepet», skriver Smith.

Som Adele

Operasjonen er den samme som en annen britisk superstjerne måtte gjennom i 2011.

Balladedronningen Adele (26) hadde i likhet med Smith blødninger på stemmebåndene og måtte avlyse turné og opptredener. Operasjonen var vellykket, men Adele måtte ta en lang pause fra rampelyset.

Hyller Maria Mena

Sam Smith har norske Maria Mena som en av sine store musikalske forbilder. Han skriver ofte varmt om henne på sosiale medier. Senest torsdag regrammet han et bilde Mena selv hadde postet – av en venninne som lytter til hennes kommende plate.

«Jeg gleder meg sinnssykt mye til ditt nye album, vakre @mariamena­_official!! For en inspirasjon xxxx», skrev Smith under bildet. Superstjernen har over 3,7 millioner følgere på Instagram, men følger selv bare 249 – blant dem Mena.

https://instagram.com/p/2YilzaR2VC/https://instagram.com/p/2YQmqUx2ax/https://instagram.com/p/2ApqAGx2W9/

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder