Gangnam Style «ødela» YoutubeVideotjenesten hadde aldri regnet med at en video ville bli sett så mange ganger.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det er ingen tvil om at Psy traff rett med sangen og videoen til «Gangnam Style». Låten spredte seg som ild i tørt gress på nettet, og den har toppet hitlister verden over.
Det ga giganten YouTube problemer.
De hadde nemlig aldri regnet med at en enkelt video ville bli sett så mange ganger, og trodde aldri at det ville være problematisk å ha et 32-bits-system til å telle visningene. Visningstelleren stoppet nemlig etter 2.147.483.647 visninger.
Den Sørkoreanske rapperen Psy gikk forbi dette, og det førte til at YouTube ble nødt til å oppgradere systemet sitt til et 64-bits-system.

I skrivende stund har videoen har hatt grensesprengende 2.154.516.949 visninger, og det er et tall som bare kommer til å øke. Psy er dermed den ubestridte kongen av virale videoer. Prinsen av YouTube, Justin Bieber, havner på annenplass med låten «Baby». Musikkvideoen er sett over 1,1 milliard ganger.
Til sammenligning har Ylvisbrødrenes monsterhit «The Fox» blitt sett snart en halv milliard ganger.
Allerede i desember 2012 ble det klart at videoen er Youtubes mest sette video noensinne.

YOUTUBE-KONGE: Den Sørkoreanske rapperen Psy slo an med låten «Gangnam Style», som nå har blitt sett av over 2,1 milliarder. Foto:AP,Kommersielt samarbeid: Rabattkoder