DØD: Popkongen Michael Jackson døde torsdag kveld, 50 år gammel. Foto: National Photo Group/All Over Press, AP

- Jackson sa: «De dreper meg hvis jeg ikke opptrer i London»

LOS ANGELES/OSLO (VG Nett) I en samtale med en nær venn skal Michael Jackson (50) ha fortalt at han var livredd for å bli drept dersom han ikke gjennomførte supercomebacket.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Det er den britiske tabloidavisen The Sun som kommer med de svært oppsiktsvekkende opplysningene.

Avisen har snakket med en kilde nær den avdøde superstjernen, som hevder at «Jacko» i forkant av de forestående 50 konsertene som skulle avholdes på O2 Arena i London fryktet for sitt eget liv dersom hans mentale helse skulle kollapse.

- Han sa at han var presset inn i et hjørne, og at han hadde en irrasjonell frykt for at han ville dø eller bli drept dersom han ikke opptrådte i London, sier vennen til The Sun.

Følg våre reportere i LA,Ola StenbergogMerete Gamst, på Twitter

Avisen har også snakket med en annen person nær popkongen som hevder at Michael var overbevist om at han ville dø dersom han ikke holdt seg til kontrakten.

- Han pleide å si: «De vil drepe meg», men ingen forsto egentlig hva han pratet om. Han virket paranoid.

Bekymret for hans mentale helse

Ifølge vennen skal det ha vært kjent i kretsen rundt popkongen at det var alvorlige bekymringer for hans mentale helse. Jacksons nære venn, legen Deepak Chrpra, sa kort tid etter det plutselige dødsfallet at 50-åringen har vært tungt medisinert og slitt med narkotikaproblemer i lengre tid.

Legevennen sier at han tror at det var dop som drepte ham.

- Han var avhengig og hadde feil personer rundt seg. Leger oppfordret ham til å bruke stoff. Mange leger liker å omgås kjendiser og sørger for at de lett får tak i stoff. Dette er noe som må etterforskes, sa Chopra.

Ifølge kilden The Sun har snakket med var Jacksons mentale helsetilstand den siste tiden så dårlig at han jevnlig gikk til psykolog.

Kilden sier at Jackson hele tiden forklarte at han var nødt til å gjennomføre konsertene på grunn av sin gigantstore gjeld.

- Vennene hans sa at han signerte sin egen dødsattest da han signerte konsertkontrakten. Han var ikke forberedt på det, verken fysisk eller psykisk, sier vennen.

Det var estimert at de 50 konsertene på O2 Arena skulle gi superstjernen en inntjening på 50 millioner pund, noe som ville ha kommet godt med når man har en gjeld på en halv milliard dollar (rundt 3,2 milliarder kroner) i gjeld.

LES PÅ E24:Etterlater seg gigantgjeld

- Fryktet at dette skulle skje

Mange lurer nå på om presset foran London-konsertene kan ha vært en årsak til den plutselige hjertestansen. Michael Jacksons familie sier at de krever svar fra konsertarrangøren AEG om hvor stor rolle de spilte i hans liv den siste tiden.

Popkongen skal ikke ha hatt for vane å fortelle familien sin hvem han hadde satt til å styre spørsmål av forretningsmessig art.

Jackson skal ha ønsket å ha med sin private hjertelege, den mye omtalte og i en periode etterlyste Conrad Murray, i det betalte teamet rundt ham til forberedelsene og tiden selve konsertene. Dette ønsket ble ikke imøtegått.

Familievennen Brian Oxman, som nå støtter «Jackos» søster LaToya og brødrene i sorgen, sier at han lenge fryktet noe tragisk skulle tilstøte Jackson.

- Dette var noe jeg fryktet og noe jeg advarte mot, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder