Spiller på Norwegian Wood i kveld

MADRUGADAWOOD: - Å være tilbake er et kjempekick, mener «nye» Madrugada. Fra venstre: Alex Kloster Jensen, Cato Thomassen, Sivert Høyem, Erland Dahlen og Frode Jacobsen. Foto: Markus Aarstad

- Nydelig å være tilbake, sier «nye» Madrugada

Kveldens utsolgte Madrugada-konsert er bandets første på norsk jord «etter alt som har skjedd»: - Årets ubestridte høydepunkt, mener de selv.

Artikkelen er over 11 år gammel

Norwegian Wood -Madrugada - offisiell hjemmeside

AvTrine Saugestad Hatlenog Markus Aarstad (foto)
- Det er lenge siden vi har turnert her i Norge, og det virker som om folket har savnet oss. Og vi har savnet folket, så det er ubetinget nydelig å komme seg ut på veien her hjemme igjen, konstaterer Madrugadas frontfigur Sivert Høyem.

VG møter vokalisten sammen med bandets bassist Frode Jacobsen på Norwegian Woods festivalområde i Frognerparken. Her var det prisbelønte bandet headlinere i 2001, her har de sett noen av sine aller største musikalske helter opptre, og her starter de i kveld sin første Norgesturne etter gitarist Robert Burås bortgang 12. juli i fjor.

Høydepunkt

Den første konserten i Norge «etter alt som har skjedd», som de selv omtaler den tunge tiden etter bestekompisens dødsfall som.

- Denne konserten er årets ubestridte høydepunkt så langt, vi gleder oss noe enormt. Og det virker som om det er flere som har gledet seg, smiler de to.

Kveldens konsert i Frognerparken er nemlig utsolgt, noe som betyr mye for dem. Siden begynnelsen av mai har den nye konstellasjonen Madrugada vært på Europa-turné, 18 konserter i syv land er tilbakelagt og stort sett alle konsertene var utsolgte. Turnélivet omtaler de som fantastisk, selv om savnet etter bestekompisen er vanvittig stort.

Bortgang

- Det er helt klart annerledes å turnere uten Robert, vi savner ham noe enormt både som bestekompis og som den store musikeren han var, forteller Høyem om «det nye turnélivet».

Siden Burås bortgang har nemlig bandet gått fra å være en trio til å bli en kvintett. Trommis Erland Dahlen og gitaristene som har erstattet Robert Burås - Cato «Salsa» Thomassen og Alex Kloster-Jensen - var alle nære venner er Burås, nå er de blitt deler av Madrugada.

- Vi er en annen gjeng med en annen kjemi nå, vi har både en annen måte å spille på og fungere sosialt på. Vi har nok en annen sound også, uten Robert, poengterer Høyem, og kaller den nye sounden mer rockorientert og massiv.

Det er full harmoni både musikalt og på det menneskelige planet i nye Madrugada, utdyper bassist Frode Jacobsen:

- Bandet er fylt med overskudd og energi. Jeg kan nesten ikke huske at det har vært så artig å stå på scenen som det er nå for tiden, sier Jacobsen.

Les også

Mer om

  1. Festival
  2. Norwegian Wood

Flere artikler

  1. Klar med ny singel: Sivert Høyem tilbake på egne ben

  2. Madrugada gir seg

  3. Låtanmeldelse: Madrugada - «Half-light»: Kjølig stillstand

  4. Konsertanmeldelse: Madrugada, Oslo Spektrum – Madru-jada

  5. Løftet Madrugada-låt opp på hitlistene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder