I kveld kjemper Maria for Norges GP-ære

BEOGRAD (VG Nett) - Han klinte med meg! forteller Maria Haukaas Storeng om den omstridte irske GP-kalkunen.

Artikkelen er over 11 år gammel

Tirsdag kveld møter hun kalkunen i den viktige semifinalen.

Hvis ikke Maria sikrer seg nok stemmer er Norge ute av Grand Prix-dansen. Når VG Nett treffer henne i Beograd er hun rolig og behersket og nekter for at hun føler noe stort prestasjonspress.

- Det spørs hva folk vil ha. Vil de har sirkus eller «Hold On Be Strong»-show, sier hun med et smil.

I fjor røk Norge ut i semifinalen. Den norske delegasjonen reiste hjem dagen etter og måtte se hovedfinalen på TV-skjermen hjemme i Norge.

- Det var i fjor. Nå er vi i år, sier Maria selvsikkert.

Hun uttaler seg ikke like skråsikkert som låtskrivervenninnen Mira Craig, som mener Maria «hundre prosent sikkert går videre og endre blant de fem beste i hovedfinalen». Men Maria er ved godt mot og føler hun har gjort det rette ved å gå for en klassisk fremføring og nedtonet show.

I år er det rekordmange land som deltar - hele 43. Kun fem land er sikret direkte plass i hovedfinalen - Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Spania og vertslandet Serbia.

Amorøst møte

Halvparten av kveldens deltagere går videre til lørdagens finale. Det gjør også halvparten av de som skal i ilden i neste semifinale torsdag, hvor blant annet svenskene og danskene skal kjempe.

Det høye arbeidstempoet i Melodi Grand Prix-leiren i den serbiske hovedstaden hindrer ikke artistene i å feste og hygge seg mellom slagene. Men møtet mellom den syngende kalkunen Dustin og Maria (28) ble mer amorøst enn det norske GP-håpet hadde forutsett.

- Utrolig frekk

- Til å være en barne-TV-figur er han utrolig frekk, sier Maria.

Diskuter MGP her

- Han begynte å kline med meg da han så meg. Han gikk veldig rett på sak for å si det mildt. Jeg sa hei, og plutselig hadde jeg et nebb inne i munnen. Han fikk nok litt gloss av meg, sier Maria til VGTV.

Les også:Kalkunen har landet i Beograd

Lover konkurranse

KLINTE TIL: Kalkunen var ikke sen med å kaste seg over Maria. Foto: VG Nett

- Dustin har blitt litt av en kjendis her nede og har med seg en stor heiagjeng med irer. Men vi skal absolutt gi ham konkurranse i semfinalen - fjær eller ikke fjær, sier Mira til VG Nett.

Listefeber:Tidenes MGP-låt

Det er i kveld det gjelder. Sammen med 18 andre land, deriblant Irland, skal Maria kjempe om å gå videre til hovedfinalen lørdag.

- Jeg tør ikke å spekulere i hva som skjer. Men vi skal gjøre vårt beste, sier Maria.

- Kunne vært 60 år gammel

- Jeg synes låten er en klassiker. Den høres ut som om den er laget for 60 år siden. Derfor har jeg valgt en klassisk kjole og klassisk grafikk, forklarer 28-åringen.

Blant de andre land som skal i ilden i kveld, er Finland, Israel, Russland, Aserbajdsjan og Hellas.

Følg med på VG Nett i kveld. Jostein Pedersen blogger live fra semifinalen!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder