OPPLEVER SUKSESS: 22-åringen fra Fana i Bergen gjør for tiden stor suksess i både innland og utland. Musikken hans har bblitt spilt over 100 millioner ganger på nett. Foto:Taylor Hill,Getty Images

Fansen kritiserer Kygos nye
internasjonale samarbeid

Den norske artisten Kygo signerte i helgen kontrakt med Sony Music. Nå er fansen meget bekymret for fremtiden til DJ-en. Noen mener han har valgt feil plateselskap og «solgt sjelen sin til djevelen».

 • Fanny Emilie Rustad Østhaug

Artikkelen er over fem år gammel

I helgen ble det kjent at Kyrre Gørvell-Dahll (22), kjent bak artistnavnet Kygo, hadde signert kontrakt med det internasjonale plateselskapet Sony Music.

– Jeg gleder meg til å samarbeide med en stor internasjonal partner som kan hjelpe med å få musikken min ut til folk. Jeg tror de fleste nye artister og fans føler at det å få en platekontrakt med et globalt plateselskap er en milepæl i karrieren. Slik er det også for meg, sier artisten om nyheten til VG.

PLATEKONTRAKT: Kyrre Gørvell-Dahll signerte i helgen kontrakt med plateselskapet Sony Music. Nå er flere fans bekymret for Kygos framtid, og de lar ham få vite det gjennom sosiale medier. Foto:Skjermdump: Facebook,

For tre og et halvt år siden begynte 22-åringen fra Fana i Bergen å remikse kjente låter fra gutterommet. Med hjelp av en datamaskin og et keyboard fikk Gørvell-Dahl fart i DJ-karrieren etter at han remikset Ed Sheerans «I See Fire». Nå er han én av Norges største artister på nett og låtene hans finner du på nettstedene YouTube og Soundcloud.

Etter at Gørvell-Dahll publiserte nyheten på sin Facebook-side og Instagram-konto har kommentarene ikke latt vente på seg. Til tross for mye ros og gratulasjoner om det nye samarbeidet mener flere fans at dette er slutten for Kygo.

Bekymret fans

«Slutten for Kygo», «Du burde holdt deg uavhengig», «Dårlig idé, vi kommer til å savne deg Kygo. Takk for fete låter», «Nei!!!» og «Du har nettopp solgt sjelen din til djevelen, jeg synes synd på deg. Jeg likte musikken din før Sony kommer til å endre deg til en kommersiell artist» er kun noen av de mange bekymringsmeldingene fra fansen, hvor førstnevnte har fått over 500 «likes».

I en e-post til VG svarer artisten, som for tiden er i Kentucky, at han ikke lar de negative kommentarene gå innpå han.

– Folk må få lov til å mene hva de vil. Jeg tar med meg både negative og positive kommentarer videre. Og jeg gleder meg selvsagt over de mange positive kommentarene.

Gjennomgående på Facebook ser vi fans som mener Sony Music vil endre musikkuttrykket til Kygo. Bergenseren forteller til VG at det ikke kommer til å skje:

– Musikken min vil alltid ha mitt særpreg, men samtidig være dynamisk og i utvikling. Platekontrakten endrer ikke noe på dette, sier Kyrre.

Innlegget om signering-nyheten han delte på Facebook i helgen har fått over 20.000 «likes».

Toppet VG-lista

Til tross for bekymret fans har Kygo etablert seg mange trofaste lyttere gjennom årene. I mai var han den første nordmannen som klarte å klatre seg helt til topps på VG-lista topp 20, syv måneder etter at Ylvis-brødrene regjerte med sangen «The Fox» i fjor.

Med sin remiks av svenske Seinabo Seys låt «Younger» klarte Gørvell-Dahll å trone listen og han var selv fornøyd med listeplasseringen.

-- Det føles selvfølgelig helt herlig. Jeg synes det er kjekt av remiksen min har fått så god respons. Vokalen fra originalen er ufattelig bra, så jeg fant ut at jeg ville bygge videre på produksjonen og lage en litt mer «upbeat» versjon. Og det virker jo som om det har falt i smak hos andre, sa han til VG.

Låten holdt plasseringen i hele syv uker på rad.

Seinabo Sey takker Kygo

Etter at Gørvell-Dahll plukket opp og remikset låten «Younger» fikk den i utgangspunktet populære singelen enda mer oppmerksomhet.

Til sammen har de to versjonene av «Younger» blitt avspilt over 25 millioner ganger på Spotify.

– Men det er jo helt fantastisk! Kygo gjorde «Younger» litt mer dansbar, og det er kanskje derfor låten har gjort det så bra, sa hun til VG i juni og la til:

– Kygos versjon av sangen treffer et annet publikum enn den originale låten gjør, tror jeg. Dessuten liker jeg at han har beholdt vokalen min i remiksen, for det er viktig for meg at budskapet i teksten når ut til folket.

Les også

Mer om

 1. VG-Lista Topp 20
 2. VG-lista
 3. Hollywood

Flere artikler

 1. Pluss content

  Fansen kritiserer Kyrres (22) internasjonale samarbeid

 2. Norske Kygo topper VG-lista

 3. Seinabo Sey takker norske Kygo for suksessen

 4. Norske Kygo overtar for Avicii på TomorrowWorld

 5. Norske artister til prestisjetung musikkfestival

 6. Konsertanmeldelse: Kygo

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder