Sjekk videopremieren til Broilers «The Beat»

...og nå har Broiler vunnet Wimp-pris

Med sin nye video har guttene i Broiler endret retning på musikken og blitt mer seriøse. VG ble med da Mikkel Christiansen feiret i tatoveringsstolen.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

For guttene i Broiler startet eventyret hjemme på gutterommet. De første låtene ble sluppet under navnet «DJ Broiler» og var svært humoristiske. De nye låtene på albumet «Episode 1» er mer seriøse ifølge gutta selv.

Tidligere har guttene hatt et veddemål som endte med en tatovert sjiraff på låret til evig tid for Mikkel Christiansen, nå lar han seg tatovere igjen.

Kunstverket Christensen bygger denne gangen har ingen spesiell betydning. Kirsebærtreet på høyre arm er den sjuende tatoveringen i rekken. Ikke alle tatoveringene har vært like gjennomtenkt.

UNDER NÅLA: Mikkel Christiansen tatoverer et kirsebærtre på armen. Foto: Nils Bjåland/VG


- Jeg syns den er fin, sier 21-åringen om grunnen til at han valgte nettopp kirsebærtreet. Jeg har en sjiraff på låret som var en del av et veddemål jeg vant. Den er ikke like gjennomtenkt, humrer Christiansen.

Selv om Christiansen tok seg tid til å sitte hele syv og en halv time i tatoveringsstolen, har Broiler en svært travel timeplan. Guttene i Broiler lever av musikken og reiser rundt både i Norge og Sverige. De legger ikke skjul på at det ligger mye hardt arbeid bak suksessen.

- Det ser ut som bare fest og moro, men det er mye mer enn det, sier Simen Auke.

Makker Mikkel Christiansen legger til:

- Før var det leking, nå er det mer seriøst.

Har byttet navn

Guttene sier at de henter inspirasjon fra andre steder enn når de laget «Afterski», «Vannski» og «Bonski». DJ Broiler ble kjent for svært grove tekster og hjemmesnekrede musikkvideoer. Nå har duoen fått nytt navn og endret retning på musikken. Sangen «The beat» lagde Drammens-gutta sammen med Hartzon for et år siden, mens videoen var klar for et halvt år siden.

- Det er begrenset hvor lenge en vits er morsom, sier Mikkel Christiansen om de gamle låtene.

Med det nye albumet «Episode 1» har Auke og Christiansen også byttet navn.

- DJ var en del av det harry imaget vi skapte, det har blitt naturlig å gå vekk fra det etter hvert, sier Christiansen.
Guttas manager, Christoffer Huse, er tydelig fornøyd med å ha ansvaret for duoen. Han påpeker at det er mye planlegging og god kommunikasjon som står bak Broiler-suksessen.

- Nå jobber vi med en tre til fem års-plan, der vi jobber med kortsiktige del mål, som vi håper skal ta oss dit vi ønsker å være, sier manager Huse. Jeg tror gutta vinner mye på at de har like godt fotfeste nå som når de startet karrieren, legger han til.

Guttene selv sier at de prøver å leve et så normalt liv som mulig. For at ikke savnet av kameratene skal bli for stort, tar Auke og Christiansen gjerne med vennegjengen på konsertene de spiller rundt om i landet. Oppmerksomheten guttene har fått fra det motsatte kjønn har også vært stor.

- Da jeg ble singel skylte det inn meldinger på Facebook som en tsunami, sier Auke.

- Men man legger fort merke til hvorfor jenter tar kontakt, sier Christiansen til.

OVERRASKET: Mikkel Christiansen og Simen Auke satt stor pris på prisen de fikk for årets mest spilte norske låt hos Wimp. Foto: Karina Rønning

Årets mest spilte låt

I radiokanalen NRJs egen kåring ble Broiler kåret til årets artist. Broiler-duoen ble også overrasket med pris fra musikktjenesten Wimp for årets mest spilte norske låt med «Vannski». Da prisen ble delt ut, måtte Mikkel Christiansen spørre om det var sant.

- Dette hadde vi ingen anelse om, sier Simen Auke.

- Det er helt sykt, legger Mikkel Christiansen til.

Guttene vil takke Simen Aukes bror, Fredrik Auke, som har vokalen på låten. Videre sier de at det er ting som dette som gjør at de ønsker å fortsette å satse på musikken.
Andreas Milde i Wimp mener prisen ikke er overraskende.

- De lager musikk som treffer bredt, så det er ikke overraskende men veldig fortjent, sier Milde.
Broiler tar dermed over stafettpinnen for årets norske låt hos Wimp, der i Sirkus Eliassen vant med «Æ vil bare dans» i 2012 og Gabrielle med «Ring meg» vant i 2011.

Duoen tok seieren foran «Fathers Eyes» av Ask Embla, «Am i wrong» av Envy, og «The Fox» av Ylvis. Broiler dukker også opp på sjuendeplass på listen over mest spilte norske låter med «Afterski».

På listen over mest spilte internasjonale låter troner «Let her go» av Passenger. Avicii følger med «Wake me up», og på tredjeplass kommer «Just give me a reason» av Pink featuring Nate Ruess.

- Man blir fartsblind når det går så fort

Broiler-duoen er svært takknemlige for sine trofaste fans og sier de klør i fingrene etter å lage mer musikk. For Broiler har målet med musikken alltid vært å lage en god fest. Manager Huse sier turen går til Las Vegas i januar for å jobbe med å lage ny musikk. Der skal Broiler-guttene se hva publikum, i det de omtaler som «klubbhovedstaden», vil ha på dansegulvet.

På spørsmål om guttene opplever noen baksider av medaljen, er det nattesøvnen Auke bemerker.

- Vi har tatt problemene før de har kommet med god hjelp fra managementet, sier Christiansen.

- Man kan fort bli fartsblind når det går så fort, sier Auke.

Broiler startet opp i 2011, og har siden da hatt en rask utvikling. De unge guttene har hatt tre låter og ett album

inne på VG-lista. «Afterski» var den første sangen inne på lista med 21 uker totalt, mens sangen med høyest listeplassering «Vannski» nådde 1. plass.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder