HVA PØNSKER DU PÅ, DAVE? Fansen er i villrede etter at Foo Fighters la ut en nedtelling på hjemmesiden sin. Her er Dave Grohl på scenen i Telenor Arena, to dager før han brakk beinet i Göteborg. Foto: Helge Mikalsen , VG

Foo Fighters mystiske nedtelling: Nytt album eller Grohls fjerning av «støvelen»?

I seks dager har Foo Fighters hjemmeside bestått av en klokke som teller ned til 23. november. Men hva teller de ned til?

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Fans verden over har siden før helgen lurt på hva den mystiske, uforklarte klokken på rockebandet Foo Fighters hjemmeside betyr. Klokken ser ut til å telle ned til 23. november, men enda er det ingen som vet hva som skjer den aktuelle datoen – for bandet har selv ikke sagt et ord om nedtellingen.

Er det da Dave Grohl blir kvitt «støvelen» på beinet etter ulykken i Göteborg i juni? Eller er det «Sonic Highways 2» som kommer?

Nytt album?

Den opprinnelige nedtellingen besto av en klokke, stemningsmusikk og en bakgrunn med trær i et forstadsområde. Foo Fighters Live, en fanside på Twitter, har funnet ut at musikkens ID-tagg er «Andre århundre e.Kr» – selv om det er usikkert hva det betyr.

Så du denne? Grohl tilbake på scenen på en gitartrone

Skiltet med bandets initialer «FF» har ifølge Music Times blitt sammenlignet med Route 66-skiltet, som noen mener kan vise til at oppfølgeren til det suksessfulle albumet «Sonic Highways» kan være på vei. Andre fans tror det kan være da frontmann Dave Grohl endelig får fjernet støvelen han har måttet gå med etter at han falt av scenen og brakk beinet under en konsert i Göteborg.

Tirsdag kveld norsk tid har imidlertid hjemmesiden endret seg. Under klokken står nå teksten «THE WISH IS DRAWN INSIDE ...», og bakgrunnen viser nå blant annet et studio.

Foto: , Faksimile, FooFighters.com

Mystisk band

Et intervju Billboard publiserte med Foo Fighters-produsent Butch Vig tidligere denne uken, ser ut til å avkrefte at det kommer nytt album 23. november. Det kommer nemlig til neste år, skal vi tro produsenten.

– Jeg tror «Sonic Highways II» kommer. Men det diskuteres fortsatt. Jeg vet at Dave og HBO har veldig lyst, men det blir annerledes. Det kommer ikke til å være i samme format som det forrige albumet ... Hvis det skjer, blir det nok neste sommer, sier han.

Med mindre rockebandet selv går ut og kommenterer den mystiske nedtellingen, må fansen nesten vente til 23. november før de får vite nyheten.

Leste du? Dave Grohl spiller lufttrommer til Led Zeppelin for å lege beinbruddet

HBO-dokumentaren med samme navn som bandets siste album fulgte Grohl og gjengen på veien mens de spilte inn sitt åttende studioalbum i åtte forskjellige amerikanske byer, og den tok hjem to priser under Emmy-utdelingen tidligere i år. Grohl har tidligere avslørt at en ny serie er på vei.

– Det kommer en ny «Sonic Highways»-sesong. Det kan hende at den er internasjonal ... Det kan at det bare er i England, sa frontmannen hemmelighetsfullt til musikkmagasinet NME.

I dag er det for øvrig seks år siden bandet slapp sin «Greatest Hits»-samling, som fikk en femmer på terningen av VGs anmelder i 2009.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder