TILBAKE I NORGE: - Oslo er alltid klar for en fest - og vi har hatt mange minnerike kvelder der i årenes løp, sier Paul McCartney i en pressemelding. Foto:,

7. juli er han tilbake: Første McCartney-konsert i Norge siden 2004

For første gang siden 2004 er Paul McCartney tilbake på en norsk konsertarena. Datoen er 7. juli og stedet er Telenor Arena. Anledningen er  «Out There»-turneen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Denne turneen har siden premieren for 18 måneder blitt sett av 2 millioner mennesker rundt om i verden. Så langt har Paul og bandet hans gjennomført hele 64 konserter i 12 land på alle slags arenaer.

– Det er ikke til å tro at det er så lenge siden jeg opptrådte i Oslo sist. Oslo er alltid klar for en fest – og vi har hatt mange minnerike kvelder der gjennom årenes løp, sier Paul McCartney i en pressemelding.

I dag offentliggjør Paul sine planer om å returnere til Europa med ni konserter i utvalgte Europeiske byer som han enda ikke har besøkt med Out There-turneen. McCartney opptrer også i Amsterdam som han ikke har besøkt siden han turnerte med bandet Wings i 1972. I juli headliner han Roskilde Festivalen i Danmark, hans første Europeiske festival på fem år. Etter Oslo gjester han Stockholm som han ikke har besøkt siden 2011.

– Vi kommer til å spille sanger vi aldri har spilt i Norge før, lover Paul McCartney som har en lang rekke plasseringer på VG-lista opp gjennom årene

Han forteller i pressemeldingen at den tre timer lange konserten inkluderer noen av de største låtene fra de siste 50 årenes hitlister, låter som for alltid vil være en del av soundtracket til våre liv.

Men den tøffe turnélivet tar tidvis på den snart 72 år gamle Beatles-legenden. Da han besøkte Asia med Out there-turneen i fjor sommer, ble han innlagt på sykehus og måtte utsette to konserter, en i Osaka i Japan og en i Seoul i Sør-Korea.

Det siste tiåret har Paul McCartney og hans band opptrådt i hele verden, fra Colosseum i Roma, på den rødeplass i Moskva, Buckingham Palace til Det hvite hus. Gratiskonserten hvor han opptrådte for over 400.000 mennesker på et torg i Mexico ble til og med direkteoverført til verdensrommet.

– Med massive skjermer, lasere, fyrverkeri, unikt videoinnhold og de beste låtene i verden, er Paul McCartneys show så mye mer enn bare en vanlig konsert, heter det i pressemeldingen.

Billettsalget starter torsdag 12. mars kl. 09.00.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder