NÅ PÅ NORSK: I hele karrieren har Bertine Zetlitz sunget på engelsk - helt frem til «Hver gang vi møtes»-suksessen i 2012. Hennes neste single som kommer i januar blir også på norsk og er en duett med Prepple fra DumDum Boys. Foto: Pål Laukli,

Bertine og Prepple i norsk duett

– Han er verdens kuleste fyr

Bertine Zetlitz (39) ser ut til å ha gjenoppdaget det norske språket etter deltakelsen i «Hver gang vi møtes».

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

På nyåret kommer Zetlitz med sin første låt på norsk, «Sett at vi sier det sånn». Som duettpartner har hun fått ingen ringere enn Prepple Houmb fra DumDum Boys.

– Jeg satt og skalv med telefonen i hånda i 10 min før jeg turte å ringe. Og så hadde han lyst og likte låta, og i tillegg er han verdens kuleste fyr. Prepple har gjennom alle år vært den øverste på duettønskelista mi.Jeg likte tanken på stemmene våre sammen allerede før jeg hørte hvordan det låt. Og så låter det så jæ... fint, skriver Bertine Zetlitz i en epost til VG med et svært smiley på tampen av setningen.

Prepple er vanligvis svært restriktiv med hvilke samarbeid han inngår utenom gjengen i DumDum Boys, ikke minst som duettpartner.

Det klassiske unntaket er «Hodet over vannet» fra 1993, der Prepple og filmens hovedrolleinnehaver, Morten Abel, fikk en stor hit med tittellåten.

DUETT-DUELL: Spol 21 år tilbake og du får to av landets største rock-stjerner, Prepple Houmb fra DumDum Boys og Morten Abel fra The September When, i duett med «Hodet over vannet». Foto:Gisle Oddstad,VG

Se hvordan «Hodet over vannet» gjorde det på VG-lista HER!

Prepple sa også ja til å synge på et atskillig hardere prosjekt, nemlig «KKK! (Kirkelig Kultur Kaos)» med Terje Winterstø Røthings Skambankt på bandets selvtitulerte debut i 2004.

Ble lat av engelsk

Bertine Zetlitz har ialt gitt ut seks studioalbum i karrieren, men alle har vært på engelsk. i 2015 er det tre år siden det forrige, «Electric Feet», men det er altså mye som tyder på at den neste platen kan bli på norsk.

– De første sangene jeg skrev var på norsk. De var aldri gode nok til å se dagens lys, men det norske har aldri vært fremmed for meg sånn sett, mener Bertine Zetlitz.

Hun innrømmer at hun til slutt innså at hun ikke utfordret seg selv nok ved å skrive tekster på engelsk.

– Når man skriver på morsmålet kan man ikke «gjemme» seg bak tilsynelatende elegante og fikse formuleringer på engelsk. Jeg begynte å bli lat av å skrive engelsk, og selvtilfreds. Nå er jeg igjen full av tvil og usikkerhet og det liker jeg!

Tolket norske klassikere

Det er som om jeg starter på «nytt», skriver Bertine Zetlitz i eposten til VG.

I 2012 deltok Zetlitz i første sesong av TV2-suksessen «Hver gang vi møtes» sammen med Vinni, Elvira Nikolaisen, Anne Grete Preus, Halvdan Sivertsen, Øystein Dolmen og Jan Eggum.

Der tolket hun både Jan Eggum, Øystein Dolmen (Knutsen & Ludvigsen) og Halvdan Sivertsen på norsk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder