TILBAKE IGJEN: På Stavernfestivalen sommeren 2013 kan du oppleve Briskeby på scenen igjen. Foto: Ole Morten Melgård/VG
TILBAKE IGJEN: På Stavernfestivalen sommeren 2013 kan du oppleve Briskeby på scenen igjen. Foto: Ole Morten Melgård/VG

«Briskeby» gjør comeback - med en konsert

MUSIKK

Etter fem år borte fra konsertlivet, spiller bandet Briskeby opp til dans igjen i 2013.

  • Guro Havro Bjørnstad
Publisert: Oppdatert: 20.12.12 13:01

Etter en suksessrik karriere la bandet Briskeby opp i 2007. I juli til neste år står bandet samlet på scenen igjen - for en kveld, på Stavernfestivalen.

- Dette er kjempegøy. Jeg har ikke stått på scenen sammen med de gutta på flere år, og det er mye som har skjedd siden den tid. Så jeg tror det kommer til å bli skikkelig hyggelig, sier Lise Karlsnes til VGNett.

Hun innrømmer at Stavernfestivalen lenge har prøvd å få bandet til å stille opp til konsert.

- Briskeby er et Larviksband først og fremst, siden det er tre av oss som er derfra. På Stavernfestivalen har vi hatt noen av de mest spektakulære konsertene våre, så etter mye trykk fra festivalen så var det gøy å endelig kunne si ja, sier vokalisten.

Les også: Lise Karlsnes: - Jeg sier ikke ja til alt

Med Lise Karlsnes i front, Bjørn Bergene på gitar, Bård Helgeland på bass og Claus Heiberg Larsen på trommer hadde Briskeby flere store hits tidlig på 2000-tallet, og vant hele fire Spellemannspriser.

- Vi gleder oss enormt

- Vi gleder oss enormt til å spille på Stavernfestivalen til sommeren. Vi har mange gode minner fra magiske konserter i Stavern, og hvis det er ett sted det føles riktig å gjøre én, kun én konsert, er det på Stavernfestivalen, skriver bandet i en pressemelding fra festivalen.

Med sin debutplate «Jeans for Onassis» i 2000 ble Briskeby fort populære. Med monsterhiten «Propaganda» i spissen turnerte de rundt i hele Norge, også sammen med a-ha.

Oppfølgeralbumet «Tonight, Captain?» ble ikke en like stor suksess, og ble av mange beskrevet som en fiasko. Bandets tredje album «Jumping On Cars» fikk bedre mottagelse, men var ikke en like stor suksess som det første. I 2007 ga bandet seg.

Lise Karlsnes lover at på konserten i sommer skal publikum få høre alle de store hitene. Men om det blir flere konserter tviler hun derimot på.

- Det blir bare denne. Men vi skal aldri si aldri. Jeg hadde ikke trodd at vi skulle stå på scenen sammen igjen for eksempel, sier hun.

Gikk solo

Frontfigur Karlsnes har siden Briskeby-debuten gitt ut flere singler og album, uten den helt store suksessen. Hun har også deltatt i en rekke tv-programmer som «4 stjerners reise», «Jul med Hellstrøm», «Camp Senkveld», «Kjendisbarnevakten» og nå sist «Det store korslaget».

Forrige lørdag var det Karlsnes og hennes kor fra Tønsberg som røk ut av konkurransen.

Vokalisten har også deltatt i Melodi Grand Prix.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK