I OSLO: Bruce Springsteen holdt konsert i Oslo tirsdag kveld. Foto: SCANPIX
I OSLO: Bruce Springsteen holdt konsert i Oslo tirsdag kveld. Foto: SCANPIX

«The Boss» takket på norsk

Publisert: Oppdatert: 05.12.07 09:07

Del saken på:

Lenken er kopiert
MUSIKK

(VG Nett) Da «The Boss» gikk på scenen i Oslo Spektrum takket han for sist - på norsk!

Bruce Springsteen la ikke skjul på at han er svært glad i Norge, nordmenn - og norske jenter. Og det har han god grunn til.

Se VGTV:Fansens dom!

Hans siste plate «Magic» har nemlig solgt til dobbelt platinum i Norge, det vil si over 60.000 eksemplarer. Ifølge plateselskapet Sony BMG tilsvarer det en tiendedel av salget på verdensbasis.

- Jeg vil benytte denne anledningen til å takke det norske publikummet som har støttet musikken min på en helt spesiell måte. Dere har gjort Norge til et helt spesielt sted for meg, sa superstjernen fra scenen i Spektrum.

Springsteen åpnet konserten med hiten «Radio Nowhere» fra hans siste album. Mye av låtmaterialet på kveldens konsert var fra denne platen, men The Boss gjorde også plass til klassikere som «Dancing in the Dark», «Badlands» og «Born to run».

Under «Badlands» fikk 58-åringen også de som til da hadde sittet under konserten til å reise seg og klappe.

Drøye to timer varte konserten med den aktive 58-åringen.

Les også:«The Boss» ladet opp med treningsrunde

Snakket norsk

Springsteen snakket norsk flere ganger i løpet av konserten til publikums store begeistring. Både «Takk for sist», «Går det bra?» kom det fra 58-åringen fra scenen.

Se også: VGTV på Springsteens lydprøve i Madrid.

En av sangene dediserte han spesielt til norske jenter.

- Denne sangen er til alle dere norske jentene, sa «The Boss» på norsk, før han sang «Girls In Their Summer Clothes» fra sitt siste album.

Interessen for konserten til Bruce Springsteen og hans E Street Band har vært enorm. Billettene til tirsdagens konsert ble utsolgt i løpet av rekordraske seks minutter.

Allerede før konserten var over hadde flere ivrige fans stilt seg i kø for å sikre seg billetter når «The Boss» kommer tilbake til Norge og Valle Hovin til sommeren.

VG Nett møtte Inge før han skulle se sin 100. Springsteen-konsert.

Listefeber:Beste Springsteen-album

VG Blogg: Fanside om Bruce