PRODUSERER DEBUTALBUMET: Kanye West tok kontakt med Cameron Grey som viste rapperen hva han er god for på gaten i Los Angeles Foto: Nrk

Kanye West produserer debutalbumet til gaterapper

Cameron Grey improviserte foran rapperen utenfor House of Blues i Los Angeles i 2015. Nå er den første videoen til det ferske talentet klar.

Maiken Svendsen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det var i februar i fjor at Cameron Grey gjorde en improvisert rap-opptrenden for West utenfor House Of Blues i Los Angeles. Han spurte om West kunne gi han en sjanse, mens Justin Bieber fulgte med fra sidelinjen, ifølge det britiske musikkmagasinet NME.

Nå ser det ut til at Grey kan slutte å rappe på gaten, for ifølge TMZ ringte West den håpefulle for et møte. West ga ham studiotid sammen med Grammy-vinnende produsent Anthony Kilhoffer. Den berømte seansen som fant sted på gaten i Los Angeles har resultert i album for Grey.

Les også: Fan saksøker West og Tidal – Fansen føler seg grundig lurt

Debutalbumet «Cocaine Ferrari» er ifølge NME ferdig, men har foreløpig ingen utgivelsesdato. Den første sangen fra albumet, «Never Bout Us» er likevel sluppet på YouTube sammen med en 360 video. Videoen beskrives på Youtube-kanalen som:

«Mer enn en sang, mer enn en musikkvideo – «Never Bout Us» er en oppslukende virtuell reality musikkopplevelse».

Fikk du med deg? Kanye West gikk bananas på Twitter

Vil forandre verden men musikken sin

I Kanye Wests twitter-storm tidligere i år har han proklamert seg selv som moderne kunstner. Det siste albumet hans, The Life Of Pablo (TLOP), har fått flere til å spekulere om rapperen setter seg selv på høyde med Pablo Picasso. Albumet ble hyllet av fansen, men media hang seg mer opp i at han slang med leppa til Taylor Swift i en av sangene.

Husker du? West kuppet moteuken med Yeezy Season 3 og The Life Of Pablo

West holdt lyttepremiere for albumet i Madison Square Garden, sammen med visningen av hans nye kolleksjon Yeezy Season 3.

Les også: Khloé og Lamar viste seg sammen for første gang på Wests moteshow

Da albumet omsider kom ut, tok rapperen nok en gang til twitter for å be om penger til nedbetaling av han personlige gjeld på 53 millioner. Han ba da Mark Zuckerberg om å støtte hans kunst med penger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder