GLANSDAGENE: Jokke og Valentinerne i 1990, fra venstre May-Irene Aasen, Joachim Nielsen og Håkon Torgersen. Foto: Tore Berntsen Foto: Tore Berntsen, VG

Gir ut ukjente Jokke-skatter

(VG Nett) Joachim «Jokke» Nielsen feires med en stor boks på dagen han ville fylt 50 år i 2014. Der får fansen høre masse uutgitt materiale.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Joachim Nielsen gikk bort i 2000, 36 år gammel, men interessen for østkantrockeren har bare vokst.

På det som ville vært hans 50-års dag, 8. september 2014 er det blant annet planlagt utgivelse av en stor boks. Her får fansen blant annet stifte bekjentskap med en purung rockpoet.

- På en av låtene kan vi høre Christopher Nielsen (Jokkes bror) rope han inn til middag, humrer Øyvind Hagen i JEPS, Jokkes Eget Plateselskap, som skal gi ut boksen i samarbeid med platebutikken Big Dipper i Oslo.

- Dette er opptak ingen plateselskap har sittet på, men som vi har funnet via tidligere bandmedlemmer, venner og familie.

Les hele saken og se aldri før publiserte Jokke-bilder på VG+

JAKTER JOKKE-SKATTER: Fra venstre: Andreas Leine Jakobsen i platebutikken Big Dipper, sammen med Øivind Hagen og Børt-Erik Skræi fra JEPS, Jokkes Eget Plateselskap. Foto: Øystein David Johansen

Hagen samarbeider med platebutikken Big Dipper i Oslo, Joachim Nielsens bror Christopher Nielsen og to medlemmer fra Valentinerne, May-Irene Aasen og Håkon Torgersen.
Torgersen holder overoppsyn med låtmaterialet og sier flere voksne artister kunne vært stolt av det Nielsen leverte som ung gutt.

Han har også lagt merke til noe endret seg i Nielsens tekster etter hvert som han ble eldre.

- Det er litt morsomt at han synger om å kjøpe brus! Han sang jo om å kjøpe andre ting senere kan du si! Det var en spennende tidsmaskin å gå inn i egentlig, sier Torgersen til VG.

Inviterer fansen til dugnad

Les også: Bruker Jokke-låt i ny fyllesingel

Mye av materialet som kommer i boksen er nå hos Nasjonalbiblioteket for digitalisering, men utgiverne spør nå etter hjelp fra Jokke-fans for å gjøre utgivelsen komplett.

- Vi vet det eksisterer massevis av film og lydopptak der ute, så nå trommer vi sammen til en nasjonal dugnad for Jokke. Når alt er kommet inn, tar vi en gjennomgang og bestemmer hva som kommer med i boksen.

Nettsiden jokkesrariteter.com er opprettet, hvor folk kan sende inn materiale de mener kan være interessant.Utgivelsen skal finansieres gjennom såkalt «crowd-funding» og utgiverne etterlyser nå tusen fans som er villig til å betale tusen kroner hver. De vil få en eksklusiv utgave av boksen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder