Løvland til Hollywood

MUSIKK

Rolf Løvland har sovet to timer hver natt i fire uker. Resten av tiden har han brukt på å komponere musikk til Hollywood-filmen «The Mermaid Chair».

Publisert:

Av FREDRIK GRØNNINGSÆTER og JONAS TJERSLAND

- Det har tatt all tid, og jeg har ofret sommerferien på dette. Men det føltes viktig for meg, sier Rolf Løvland til VG.

Secret Garden på VG-listaVG-listaMusikkextra

I juni ble Rolf Løvland kontaktet av regissør Steven Schachter som hadde brukt Secret Garden-musikk da han klippet filmen. Det var da regissøren tok kontakt for å høre om kristiansanderen like greit kunne komponere musikken til hele filmen.

Rolf Løvland sa JA!!! med en gang - og i hele juli har han jobbet intenst med musikken til filmen som har première i USA 10. september. Filmen er i utgangspunktet ment for TV, men med Kim Basinger på rollelisten kan den fort ende på kino.

Religiøsitet og mystikk

- Jeg har alltid hatt lyst til å gjøre dette. Men det handler mye om å få innpass. Nå har jeg fått den erfaringen, og jeg har alltid fått tilbakemelding om at jeg må lage filmmusikk, forteller Rolf Løvland.

«The Mermaid Chair» handler om gifte Jessie Sullivan (Kim Basinger) som reiser til en øy for å ta seg av moren. Her forelsker hun seg i en munk, og etter hvert begynner hun å forstå hvor hun hører hjemme.

- Det er en religiøsitet og mystikk i filmen. Det lå litt i vår verden, sier Løvland.

Studioarbeidet har han gjort i Kristiansand. Han har også fått med seg folk som Annbjørg Lien, Rolf Kristensen, Helene Bøksle, Bjørn Ole Rasch - og til og med et ensemble fra Kristiansand Symfoniorkester.

- Det klaffet greit, for det er flere som er her nede, sier han.

Nytt album i 2007

Til tross for fire millioner solgte album med Secret Garden, har komponeringen av filmmusikken ikke vært lett.

- Det har blitt to timer søvn og resten jobb. Den tekniske biten fra musikk til film, der er det mye å håndtere. Jeg er litt student i forhold til dette, sier Løvland.

Ifølge Rolf Løvland kommer det nytt Secret Garden-album våren 2007. Kristiansanderen forteller at han denne gangen kommer til å hente inn artister som har sunget eller tolket låtene hans.

- Det blir et sangalbum med gjesteartister. Det blir nye og etablerte artister, sier Løvland.

- Som for eksempel Westlife?

- Kanskje det. De sier de er positive, sier Løvland.