HJELPENDE HENDER: Svenske Anna Bergendahl klarer seg godt alene på scenen. Men til showet må hun ha norsk hjelp. Foto: Mats Oscarsson
HJELPENDE HENDER: Svenske Anna Bergendahl klarer seg godt alene på scenen. Men til showet må hun ha norsk hjelp. Foto: Mats Oscarsson

Nordmenn kan ødelegge showet til MGP-Anna

MUSIKK

(VG Nett) Sveriges MGP-skjebne ligger i norske hender - bokstavelig talt.

Publisert: Oppdatert: 18.05.10 10:12

Svenskenes Grand Prix-håp Anna Bergendahl (18) må stole fullt og helt på det norske publikummet. Under hennes låt kan nemlig tilskuerne på Fornebu ødelegge showet.

Før hun skal fremføre «This is my life» på delfinalen neste torsdag får publikum utdelt lysstaver, som skal tennes i det hun går på scenen. Men lyset varer bare i ti minutter, og Bergendahl er avhengig av at tilskuerne er lojale.

Les alt om Grand Prix på VG Netts samleside.

- Jeg håper publikum stiller opp, og at det ikke er flere artister som har lysstaver. Da blir det jo ikke like effektfullt, sier 18-åringen til Aftonbladet.

Les også:Jostein Pedersens GP-blogg på VG Nett!

Håper

Sjefen for den svenske delegasjonen, Christer Björkman, håper ikke lysstavene skal by på problemer.

Les også:Se - her er de sammen på scenen

- Publikum får forklart fra scenen og vist på storskjerm når det er på tide å tenne lysene. Tenner de stavene tidligere er det kjørt, så nå er det bare å håpe på at folk er lojale, sier Björkman, og understreker:

- Jeg tror man vil være delaktig i et bra show.

Spesiallaget

De røde stavene som skal brukes under showet er spesiallaget i USA, og har en pris tilsvarende drøyt 120.000 norske kroner. Lyset tennes ved at publikum knekker stavene.

Les også:Svensk MGP-håp satser på legekarriere

Bergendahl er på plass i Oslo, og har startet sin sjarmoffensiv.

- Det er fantastisk å være her, dette har jeg ladet opp til i flere dager. Jeg vil gjøre Sverige stolt, sier hun.

Les flere musikknyheter påvg.no/rampelys.

Her kan du lese mer om