NÆRE VENNER: Øystein Dolmen og Gustav Lorentzen vant to Spellemannspriser som Knutsen

Øystein Dolmen: - Jeg bærer på en enorm sorg

(VG Nett) Øystein Dolmen (63) ber om ro etter Gustav Lorentzens (62) dødsfall.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Dolmen utgjorde sammen med avdøde Gustav Lorentzen den populære duoen Knutsen & Ludvigsen, og 63-åringen er knust etter nyheten om Lorentzens brå død.

- Jeg bærer på en enorm sorg og tristhet som jeg ikke klarer å kommentere akkurat nå, sier Dolmen ifølge adressa.no.

Ber om ro

Dolmen har selv tatt kontakt med journalist Ole Jacob Hoel, der han ber om ro og forståelse for at han ikke har svart på alle henvendelsene. 63-åringen har vært utsatt for mange henvendelser fra pressen, etter at nyheten om Lorentzens død ble kjent.

- Likevel er jeg svært takknemlig over de mange medfølende hilsener som har kommet. Dette er et tungt tap for oss alle og ikke minst for Alis og resten av Gustavs familie. Og for meg, skriver Dolmen i en e-post til Ole Jacob Hoel.

Gustav Lorentzen ble bare 62 år gammel. Han døde brått da han fikk hjertestans i forbindelse med et orienteringsløp utenfor Bergen onsdag ettermiddag.

Les også:Døde under orienteringsløp

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter den tragiske bortgangen. Statsminister Jens Stoltenberg, kulturminister Anniken Huitfeldt, en rekke kjendiser og mange lesere har gitt utrykk for sorgen i forbindelse med tapet av 62-åringen.

- Blant konger og krokofanter blir du dypt savnet, samt alle barn i alle aldre fra 1 til 100, skriver Sven Roar (44) fra Arendal i VG Netts kondolanseprotoll.

Protokoll:Hvordan minnes du Gustav Lorentzen?

Gustav Lorentzen ga ut 11 plater (inkludert samlealbum) med Øystein Dolmen som duoen Knutsen & Ludvigsen. De fikk to Spellemann-priser. I tillegg ga Lorentzen ut seks soloalbum. Han fikk Spellemannsprisen for fire av disse.

I tillegg var Lorentzen også forfatter, og skrev en rekke barnebøker - deriblant «Prompeboken» fra 2000. Han skrev også bøker for voksne.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder