FINNER TONEN:Tone Damli ser mye av seg selv i MGPs yngste artist, Adelén Rusillo Steen. - Hun er en stjerne, smiler Tone. Foto: Jørgen Braastad/VG

Årets yngste MGP-håp (16) går Tones popskole

Adelén Rusillo Steen (16) får popstjerne-råd og drahjelp fra Tone Damli (24) før kveldens delfinale i Melodi Grand Prix.

  • Marcus Husby
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Halvt spanske Adelén har nemlig samme manager, David Eriksen (45), som sin åtte år eldre artistkollega.

- Jeg ser mye av meg selv i Adelén: Hun har en leken tilnærming til artistlivet, og er litt guttejente - akkurat sånn jeg var da jeg gikk inn i «Idol», sier Tone Damli til VG.

- Hvilke råd har du gitt henne før delfinalen?

- Det er en klisjé. Men hun må bare kose seg og senke skuldrene. Vi er begge bygdejenter, og jeg tror det er viktig å huske på hvor du kommer fra, samtidig som du må tørre å være litt vågal, smiler Tone med neongul lue på hodet.

Britney-samarbeid

Rusillo Steen skal fremføre sangen «Bombo» under kveldens finale i Larvik. Låten er skrevet av Ina Wroldsen (28), som har jobbet med blant andre Britney Spears (31), Westlife og One Direction.

Les også:Tone Damli: - Jeg blir kjørt for hardt

Det var også Wroldsen som oppdaget Adelén etter å ha sett henne synge på en video hun hadde lagt ut på videonettstedet YouTube.

(Saken fortsetter under bildet)

I RAMPELYSET: Adelén fikk en smakebit på kjendislivet da en skoleklasse begynte å ta bilder av Tone under VGs intervju på NRK Marienlyst i Oslo. Foto: Jørgen Braastad/VG


- Jeg var 13 år da Inas management kontaktet meg første gang. Jeg hadde aldri hørt om henne før. Men ble veldig imponert da jeg leste om alle artistene hun hadde skrevet låter for.

- Det er helt surrealistisk at hun har skrevet en sang til meg, sier hun.

Forberedt på det verste

Tidligere har Adelén kun sunget i gymsalen på forskjellige skoleavslutninger, og 16-åringen fra Horten innrømmer at nervene har begynt å melde seg.

- Jeg er forberedt på det verste og det beste, smiler hun.

Tone skal delta i den svenske utgaven av Melodi Grand Prix i Göteborg 9. februar, og håper Adelén står på scenen under den norske finalen i Oslo Spektrum samme kveld.

VGTV: - Aksel har beriket livet mitt

Hun innrømmer likevel at det kan bli vanskelig.

- Det er ikke til å stikke under en stol at denne delfinalen kanskje er den vanskeligste i årets Grand Prix. Det er veldig mange profilerte artister som er med denne gangen, og NRK har gjort det litt vanskelig for nykommere i år, sier Tone og sikter til statskanalens PR-strategi, hvor artistene kun har fått tre dager til promotere seg selv.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder