Idol-Kurt kjent for hele verden

Nyheten om at rørleggeren Kurt Nilsen (25) fra Norge ble «World Idol» vekker oppsikt i utlandet:

ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

Faksimile fra avisen Toronto Sun.

«Mr. Ugly - The World Idol» fastslår britiske Daily Mail og spiller på dommerutsagnet om at Kurt Nilsen minner om en «hobbit».

«Lord Of The Sings» melder notorisk beryktede The Sun, som like gjerne har plassert en smilende Kurt med «World Idol»-trofeet ved siden av en lett påkledd og barmfager Natasha fra Torquay, dagens side 3-pike i storavisen.

Ut i Storbritannia

The Sun har for øvrig også fått med seg sitatet fra Bergensavisen hvor Kurt beskrev den britiske konkurrenten Will Young som et rasshøl, etter at han hverken ville snakke med eller hilse på sin norske motstander. Avisen melder også at singlen «She's So High» nå skal utgis i Storbritannia.

«Utstyrt med en silkerøst og mellomrom mellom fortennene tok Kurt innersvingen på samtlige finalister,» skriver australske Daily Telegraph.

Avisen ser ikke bort ifra at publikum verden over viste «World Idol»-dommerne en kollektiv finger, etter at utseendet til nordmannen tidligere i uken ble omtalt i mindre flatterende ordelag.

Historien om sangeren fra Norge, som ikke akkurat ser ut som en popstjerne, men som ble «World Idol» til alles store overraskelse, vandret i går over hele verden.

Ikke fornøyd

Bildet av en smilende og opplagt Kurt dukket opp på BBC, CNN og de fleste andre nyhetskanaler, men også amerikanske storaviser som Washington Post, Los Angeles Times, New York Post og USA Today hadde ryddet plass til rørleggeren fra Bergen.

Det blir hevdet at rundt 100 millioner mennesker over hele kloden benket seg foran TV-apparatet for å se «World Idol», men fra USA rapporteres det at FOX Television slett ikke er fornøyd med seertallene som viste at 6,5 millioner så showet.

I Canada samlet «World Idol» rundt 2 millioner TV-seere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder