«Dr. Død» vil ha Michael Jacksons lik til utstilling

(VG Nett) - Jeg kan gi Michael udødelighetens gave, sier Gunther von Hagens, alias «Dr. Død». Den berømte anatomi-kunstneren bekrefter nå kontakt med Jackson-ansatte.

  • Rune Skogheim
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Ifølge Bild.com har Michael Jackson et ønske om å bli udødeliggjort av den tyske kunstneren. I et eksklusivt intervju svarer von Hagens at han er mer en villig til å hjelpe popkongen:

- Jeg vil ikke si noe annet enn at jeg har blitt kontaktet av en som jobber for Jackson. Jeg tar han gjerne med for å kikke på utstillingene mine slik at vi kan diskutere en mulig positur for han, uttaler tysklands moderne «Dr.Død» til tyske Bild.

Gunther von Hagens er berømt for å ha funnet opp «plastisering», en metode for å bevare døde menneskekropper ved hjelp av spesielle plaststoffer.

- Laboratoriet mitt er dødens skjønnhetssalong

Hagens er anatomiprofessor, og har i sine kontroversielle utstillinger «Bodyworlds» allerede stilt ut flere «levende lik». Men han vil ikke ut med hvem menneske-modellene er.

- Jeg har ikke lov til å avsløre navnene på de som donerer kroppene sine til meg. Dette er på grunn av vanlig taushetsplikt for en leges pasienter, sier han.

I DØDSRIKET: Den kontroversielle kunstneren Gunther von Hagens har blitt berømt for sin kroppskunst ved hjelp av plastisering av lik. Foto: AFP

Men den tyske kunstkongen går ikke av veien for å reklamer litt for sin dødsgeskjeft:

- Mitt plastiserings-laboratorium er som en moderne post-mortem skjønnhetssalong. Vi forynger kroppene og fjerner alle uønskede skavanker, forteller Hagens til Bild.

Snart 10 000 på donorlisten

Michael Jackson er kjent for sine omfattende plastiske operasjoner, og nå kan det altså se ut som han vil fortsette inngrepene også etter sin død.

- Hvis han velger å bli et plastinat kan han fortsette å få kroppen formet og forandret. Akkurat som han gjorde da han var i live, sier Gunther von Hagens.

«Dr. Død» har allerede en liste med over 9 900 personer som vil donere kroppen sin til kunsten hans når de dør. Mer enn 900 av dem er amerikanske.

Et møte mellom Jackson og Hagens kan finne sted allerede i sommer, siden popkongens London-konsert i juli er samtidig med tyskerens utstilling i den britiske hovedstaden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder