SJENERTE? Dette er foreløpig det eneste bildet som finnes av Maskinen, og er hentet fra deres første video. Maskinen består av Filthy, Frej, Afasi og Kihlen - som alle bruker masker på scenen og gjerne ville holde sine virkelige navn skjult. Foto: Promo

SJENERTE? Dette er foreløpig det eneste bildet som finnes av Maskinen, og er hentet fra deres første video. Maskinen består av Filthy, Frej, Afasi og Kihlen - som alle bruker masker på scenen og gjerne ville holde sine virkelige navn skjult. Foto: Promo

Svenske Maskinen live-debuterer i Oslo lørdag: - Alle som ikke danser er voldtektsmenn

(VG Nett) De ble anmeldt for sin første låt og bruker masker på scenen. Maskinen er den nye undergrunnshypen fra Sverige.

Alexander Nyhagen
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Maskinen | Listen and Stream Free Music, Albums, New Releases, Photos, VideosMaskinen - offisiell hjemmeside

Videoen til Maskinens første låt «Alla som inte dansar är våldtäktsmän» er sett over 700.000 ganger på YouTube, og for kort tid siden ble det svenske kollektivet anmeldt av en mann i Karlstad som følte seg truffet av teksten på låten.

Se videoen på Youtube!(VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne sider)

Maskinen er sideprosjektet til fire svenske hip hopere fra blant annet Hovefestivalen-klare Slagsmålsklubben og Snook, og deres første låt er blitt en internett- og klubbhit av dimensjoner.

Avdramatisering

- Da vi spilte inn «Alla Som Inte Dansar...» var planen å bare gjøre den ene låten sammen. Men så fikk vi så enormt mye respons at vi måtte gå i studio og spille inn mer. Dette skulle egentlig bare være et morsomt sideprosjekt, men det ble altså for stort, sier Herbert Munkhammar (alias Afasi) i Maskinen til VG Nett.

- Hvordan kom dere opp med idéen til låten?

- Vi hadde vært på en Latin Kings-konsert hvor de ropte «alle som ikke rekker hendene i været er rasister». Så da vi møttes i studio senere var det plutselig noen som begynte å tulle med den teksten, og vi synes det var så sykt morsomt og catchy. Vi vurderte lenge om det var for drøy tekst, men innså raskt potensialet, sier Munkhammar.

- Voldtektsmann er et verdiladet ord som vi avdramatiserer gjennom låten - det er spøken. Det er mange som reagerer på dette, men vi syntes at det var så bisarrt at vi måtte gjøre det, fortsetter han.

Nervøse

Munkhammar forteller at det å bli anmeldt for låten, kun har hjulpet på hypen.

Les om anmeldelsen på Aftonbladet!

- Da plateselskapet opplyste oss om anmeldelsen bare lo vi. Det ble jo skrevet masse om dette i Sverige, og det ga oss en hel del gratis promo. Det ble jo aldri noe ut av anmeldelsen, så det var kanskje synd for mannen som anmeldte oss, sier han.

Lørdag spiller gjengen sin første konsert på Parkteateret i Oslo, og Munkhammar innrømmer at nervene er i høyspenn.

- Vi har takket nei til en hel haug forespørsler om konserter, fordi dette egentlig skulle være en artig side-greie. Så siden vi bestemte oss for Oslo-gigen har vi vært sykt nervøse. Men nå begynner ting å falle på plass, sier han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder