Jakter skuespillertalenter på festival

SLOTTSFJELLFESTIVALEN (VG Nett) Tre nye, norske filmer trenger skuespillere og filmselskapet bruker festivalene som casting-arena.

  • Ida Anna Haugen
  • Roar Dalmo Moltubak
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

- Det er jo på festivalene man finner de unge menneskene, de som er den alderen vi ønsker, fortreller Daniel Karlsson til VG Nett.

Les også:Slottsfjell med suksess - holder bakkekontakten

Den tidligere Hotel Cæsar-skuspilleren er i sommer på utkikk etter nye norske skuespillertalenter til tre nye filmer. Under Slottsfjellfestivalen er målet å finne en hovedrolleinnehaver til filmen «Kongen av Bastøy».

Regissør Marius Holst var med å lete under Hovefestivalen, men nå er det Karlsson som er sjefen. På brygga i Tønsberg oppfordres folk til å komme på audition.

- Ikke prøv

Også roller til «Tomme Tønner» med Jenny Skavlan, og barne- og ungdomsfilmen "Keeper'n til Liverpool" skal finnes gjennom festivalcasting. Og det viktigste mener Karlsson er at man ikke overdriver.

Les også:Pantet huset for artistbetaling

- Man må ikke prøve så hardt. Det verste man kan gjøre er å overspille. Mye kan understrekes med bare et blikk eller håndbevegelse, forklarer han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PÅ JAKT: Daniel Karlsson leter etter skuspillere på festival Foto: Roar Dalmo Moltubak

- Så hva er det man skal gjøre?

- Man må bare puste og ta det rolig. Det beste man kan gjøre er å være seg selv, sier Karlsson.

VGTV:Sønnen tvinger Håkan Hellström til å høre på egen musikk

Finner rette

Casting-crewet har allerede vært på fire festivaler, og Karlsson har latt seg imponere av mange av deltakerne. Alle som prøver seg skal improvisere to situasjoner som blir filmet.

Siden skal det tas en avgjørelse på hvem som får rollene som ikke er besatt. Men Karlsson håper ingen gir opp skuespillerdrømmen fordi om de får et nei denne gangen.

- Ofte er man på utkikk etter en bestemt type, og da er det ikke sånn at man ikke får rollen fordi man var dårlig. Men kanskje var man ikke rette typen, sier han.

Går du med en skuespillerdrøm i magen er det fortsatt mulig å prøve seg, under castingen som skal være på Øyafestivalen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder