NÅR HUN TOPPEN IGJEN?: Rihanna, her på scenen i Telenor Arena i 2013.

NÅR HUN TOPPEN IGJEN?: Rihanna, her på scenen i Telenor Arena i 2013. Foto: Trond Solberg , VG

Derfor debuterer Rihanna lavt på Billboard

Med sitt nye album debuterer Rihanna med sin
hittil dårligste listeplassering i USA. Men det har sine forklaringer, og neste uke er førsteplassen ventet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

«Anti» debuterte nemlig kun på en 27. plass, skriver New York Times.

Albumet ble først ble gitt gratis til én million fans gjennom sponsing fra Samsung, noe som ikke teller for Billboard-plassering. Tidal, som er Rihannas strømmepartner, opplyser at 484.833 har lastet ned albumet.

Hennes første album siden 2012 ble lunkent mottatt av VGs anmelder i forrige uke. Heller ikke publikum har digget Rihanna på samme måte som før.

Fått med deg denne? Rihanna med ny norsk artist på sitt nye album

Rihannas publikum er definitivt ikke det som kjøper flest fysiske eksemplarer av platene hennes. Nielsen, som registrerer salg i USA, rapporterer om færre enn tusen solgte fysiske eksemplarer siden lanseringen. De rapporterer imidlertid om 4.2 millioner strømminger og 126.000 salg av enkeltlåter, ifølge New York Times.

Tidal-talsmannen Dan Roberti forklarer det dårlige salget med at albumet ble tilgjengelig først torsdag, etter at Samsungs eksklusivitet var over, og at albumet dermed bare hadde noen timer å være registrert for salg. Dessuten teller altså ikke Billboard med gratiskampanjer slik som Rihannas kampanje med Samsung.

Også på billboards egne hjemmesider forklares 27.-plassen med at albumet kun har vært tilgjengelig kun en liten del av uken listen telles fra. Billboard skriver at Rihanna er ventet å gjøre et kjempehopp neste uke, antagelig helt til nummer én, ifølge bransjeeksperter som ikke er navngitt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder