13.000 badet i sol under VG-lista

MUSIKK

TRONDHEIM (VG) Under knallblå himmel og strålende sol sang 13.000 trøndere med på noen av det siste årets største hitlåter.

Publisert:

VG-listeturneen har de siste ukene vært i Oslo, Stavanger og Bergen. Denne uken sto trønderbyen Trondheim for tur, og det ble litt av en kveld. Artister som Sondre Justad, Bendik, Freddy Kalas og Julie Bergan underholdt de 13.000 som sto foran scenen i strålende solskinn på Torget.

Gjenopplev VG-lista på Rådhusplassen!

Eventsjef, Lise Rønneberg, er strålende fornøyd etter endt show.

– Trondheim viste seg fra sin beste side i dag med både strålende sommervær og strålende publikum, sier hun til VG.

På turneens neste siste stopp var Petter «Katastrofe» Kristiansen først ut med låten «Sangen du hater». «Trondheim, er dere klare?», ropte han i det han kom inn på scenen, og det hørtes det ut som de var.

Nestemann ut var en annen som fikk hyling og applaus i det han gikk i gang, nemlig tidligere «Idol»-deltaker Jesper Jenset. 18-åringen fra Molde entret scenen med sitt siste slipp: «High».

Silje Halstensen, bedre kjent som Bendik, dro til med den største hiten fra albumet «Fortid» hun slapp tidligere i år, «Siste Gang».

Produsentduoen TRDX, hadde med seg Hilde på scenen under VG-listeshowet, og de tok med sommerlåten «Wherever You Go» også til Trondheim.

Nestemann ut var en kar som har hatt et eventyrlig år. Etter hitlåter som «Nu har du mæ», «Det e over» og «Tilbake», slapp Sondre Justad albumet «Riv i hjertet» som nå har ligget lå på VG-lista i 38 uker. Han opptrådte med tittelsporet «Riv i hjertet» - og det full allsang fra publikum.

Les også: Sondre Justad: «Ka i faen?»

Nestemann ut var Sandra Lyng - som med årene er nærmest blitt en stamgjest på VG-listeturneen. I likhet med showet på Rådhusplassen og i Stavanger dro Lyng på med låten «Night After Night», og vi tittet også innom hennes nyeste singel, «Blue».

Kristian Kristensen sto på scenen under VG-lista i Trondheim i fjor, og i år tok han turen tilbake, men denne gang med sin siste singel «Kan du lære mæ». Det var nok gåsehud på de fleste i publikum.

Årets Urørt-vinner Cezinando har siden seieren i mars sluppet en rekke låter på rekke og rad. Det var imidlertid vinnerlåten, «€PA», han hadde med seg på scenen, og publikum gynget med.

Boybandet The Main Level skapte ville tilstander når de spilte på hjemmebane i forrige uke, og publikummet i Trondheim skulle ikke være noe dårligere. Det var mye hyling og mye tårer da de tre sang sin nyeste singel «A million more».

En som plutselig gjorde braksuksess det siste året er Tromsøjenta Dagny. Låten «Backbeat» har blitt spilt av nærmere 20 millioner ganger på Spotify. Det så ut til at selv Trondheim hadde hørt låten for det var mange som sang med 25-åringen.

Les også: Dagny etter braksuksessen: – Litt skummelt å slippe ny låt

Allsang-faktoren gikk hvertfall ti hakk opp da Freddy Kalas entret scenen, og publikum fikk servert både «Feel Da Rush» og «Jovial».

Les også: Kalas om hitparaden: – Jeg sitter med en følelse av at man må treffe igjen

Som i Stavanger og Bergen ble det Julie Bergan som fikk avslutte torsdagens show i Trondheim. Først fikk publikum danse og hoppe til «I kinda like it», før de fikk servert Bergans første VG-listetopp «Arigato».

Les også: Bergan gruser samboeren Astrid S på VG-lista

Her kan du lese mer om