Fremdeles ikke enige om hva de skal spille

PÅ PUBLIKUMS PLASSER: a-ha ute i salen i Luna Park i Buenos Aires, under et døgn før comeback-konserten i den argentinske hovedstaden. Foto: Eskil Wie Furunes , VG

a-ha frykter «gnål» før comeback-konserten

BUENOS AIRES (VG) Den norske poptrioen øver sammen for første gang på seks år og har ikke blitt enige om hva de skal spille under konserten i Buenos Aires. Under et døgn før det braker løs.

  • Øystein David Johansen

Artikkelen er over fire år gammel

VG møter a-ha sammen i Luna Park, Buenos Aires’ Spektrum under et døgn før de gjenoppstår for et stort publikum.

Sett denne? Slik er den argentinske a-ha-fansen

Vi har tidligere omtalt kranglingen om hva som skal spilles når de gjenoppstår for et stort publikum (bandet spilte en liten øvingskonsert bare for fans i Drammen for to uker siden).

Les også: Morten og Magne forvirret fansen og skapte kaos på flyplassen

Det blir fort klart at trioen slett ikke har planene helt klare, selv under et døgn før konserten går av stabelen, natt til fredag norsk tid.

HVERT SITT ROM BACKSTAGE: Magne Furuholmen har hendene fulle før comeback-konserten natt til fredag norsk tid. Foto: Eskil Wie Furunes , VG

– Det blir forandringer, det er noen låter vi må øve på. Vi har jo lyst til å spille noen av låtene fra den nye platen også, men per nå er det egentlig ingen av dem som går bra nok. Den følelsen har vi nå. Vi har en ekstremt kritisk Harald Wiik (manager, journ.anm.) bakerst i salen. Vi får bare øve mer, sier Magne Furuholmen før Paul Waaktaar smetter inn, halvt på alvor – halvt på spøk:

– Det er egentlig han som styrer alt fra bakerst i salen, vi har egentlig ingenting vi skulle sagt.

Furuholmen sier de tre alle har sine «ønskelåter», men hovedutfordringen kvelden før kvelden er det vokalist Morten Harket som har.

– Etter denne øvingen er utfordringen for Morten at han ikke skal føle at han «gnåler» seg gjennom settet, som han selv sier. Da må vi bygge om på det og se hva vi kan gjøre.

Morten Harket selv utdyper hva han mener med «gnål».

I GODT HUMØR KVELDEN FØR KVELDEN: Morten Harket fleiper med trommeslager Karl Oluf Wennerberg foran garderoben sin i Luna Park, Buenos Aires. Foto: Eskil Wie Furunes , VG

– Det er bare for mye vokal, det er ingen pauser. Alle låter har full trøkk fra meg på den ene eller andre måten, det blir for mye. Det andre er at det rent dramaturgisk blir for mye. Jeg synes det er kulere med partier med musikk uten vokal. Det er mye flott som skjer i musikken, sier Harket mens Waaktar-Savoy drar enda en spøk:

– Det blir masse lange gitarsoloer!

Bakgrunn: Sannheten om a-ha-comebacket!

Den siste platen «Cast in Steel» som fikk en firer på terningen i VG, ble til helt uten at de tre var sammen i studio. Og det kommer ikke som noen overraskelse når Magne Furuholmen avslører at «vi ikke er bandet som øver mest her i verden»

– Du kan øve deg i hjel, men det er konserten i morgen som vil gi svar på hvordan det egentlig går. vi kommer hit og skal spille gjennom noen har jetlag, og det er mye å øve to show dagen før dagen. Det er mye som skal på plass, produksjonen og lys. Det er mye armer og bein.

– Hvor lenge er det siden dere øvde sammen slik?

– Det er vel seks år det. Prøvene før den siste turneen.

MØTTE FANSEN: Morten Harket utenfor Brick Hotel i Buenos Aires, dagen før comeback-konserten. Foto: Eskil Wie Furunes , VG

Bandet har blitt tatt imot av elleville fans som følger dem overalt hvor de er i Buenos Aires.

– Det er ikke helt ventet, men vi har jo vært her noen ganger før, sier Morten Harket.

– De er flinke til å få deg til å føle deg velkommen, det er sikkert.

Harket har med broren Håkon til Buenos Aires, og resten av søsknene kommer til Rio når de skal spille der søndag. Magne Furuholmen får hele sin familie på besøk, men det gjør ikke Paul Waaktaar-Savoy, som har en sønn på 16 år.

– Sondre Lerche skal spille i São Paulo, så han stikker innom. Det er det nærmeste jeg kommer familie!

Flere artikler

  1. Furuholmen etter a-ha-comebacket: - Gjorde alle feil jeg kunne gjøre!

  2. Pluss content

    Sannheten om a-ha-comebacket

  3. Konsertanmeldelse: A-ha

  4. Pluss content

    Derfor er Sør-Amerika viktig for a-ha-comebacket

  5. Kaos i Buenos Aires da a-ha ankom

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder