I STØTET: Tross lunkne anmeldelser, er Kygo i vinden som aldri før. På vår egen nasjonaldag opptrer han på «Good Morning America» direkte fra Times Square i New York. Foto: Hallgeir Vågenes VG

Kygo til USAs største frokostshow

Kygo feirer nasjonaldagen på Times Square i New York - som musikalsk gjest hos ABCs frokostshow «Good Morning America».

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det melder fjernsynskanalen på sine egne hjemmesider.

Den 17.mai hos USAs største morgenshow blir enda mer norsk med tanke på at den norskættede supermodellen - og den nybakte mammaen til sitt og mannen John Legends barn, Luna - Chrissy Teigen er gjest i stolen hos programlederne Robin Roberts, George Stephanopoulos og Lara Spencer.

Kygo og John Legend har for øvrig samarbeidet og spilt sammen - se klippet under her!

Fire millioner seere

«Good Morning America» har ukentlige seertall på opp mot - og over - fire millioner og er et flott utstillingsvindu for gjestene i showet.

Kygo - Kyrre Gørvell-Dahll (24) - ga ut sitt etterlengtede debutalbum «Cloud Nine» sist uke og kan sikkert trenge litt oppmuntring; albumet har nemlig møtt ganske lunkne kritikker over hele verden.

Les også: Slaktes i Storbritannia

Likevel er det ingen grunn til å deppe. Det som ofte skjer med plater som ikke blir godt mottatt av kritikerne, er at de blir tilsvarende elsket av publikum. Kygos plate er intet unntak.

I løpet av helgen har «Cloud Nine» toppet iTunes-listene i 32 land, ifølge Whale Report. Blant dem er Canada, India og Mexico.

I en rekke større musikkmarkeder har albumet gått til annenplass på iTunes, blant annet i Tyskland, Frankrike, Japan og Storbritannia.

I USA har «Cloud Nine» nådd sjetteplass på iTunes, og satt seg godt til rette på topp 10. På verdensbasis er det kun den nye platen til Radiohead som salgsmessig ble tatt bedre mot enn «Cloud Nine» rett etter utgivelsen i helgen.

VGs anmeldelse: Kygo – «Cloud Nine»

Én milliard

iTunes-plasseringer er vanligvis gode indikatorer på hvordan en låt eller et album vil gjøre det på de offisielle hitlistene. Også på strømmetjenestene, som hittil har vært Kygos arnea, har eksempelvis førstesingelen «Firestone» nå passert 400 millioner avspillinger på Spotify.

«Here For You» har akkurat bikket 100 millioner, og er den fjerde Kygo-sangen som gjør dette hos den markedsledende streamingtjenesten. Til sammen passerte Kygo en milliard avspillinger på Spotify allerede før jul i fjor.

Visitten hos «Good Morning America» er bare den foreløpig siste i en rekke opptredener i amerikanske tv-show, men da hovedsaklig i talk-shows på kveldstid.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder