GLEDER SER: Matoma, aka Tom Stræte Lagergren fra Flisa, er for tiden ute på en 50-dato-lang turné i USA, Canada og Australia. Snart skal han spille flere jobber i Skandinavia. Foto: Eskil Wie Furunes , VG

Matoma: Fra gutterommet på Flisa til Puerto Rico med J.Lo

NYDALEN (VG) Tropical house-kometen Matoma (24) er klar for både videoinnspilling i Puerto Rico med Jennifer Lopez og Jason Derulo og stor skandinaviaturnè .

  • Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Der skal han i Oslo skal spille i Operafoajeen - som første artist noensinne.

– Året er bare en lang turné. Sett bort fra en lang juleferie, så har vi booket oss opp til langt ut i neste år allerede, sier Tom «Matoma» Stræte Lagergren til VG.

For ett år siden satt 24-åringen på gutterommet på Flisa og lekte litt med en remix av A-has «The Sun Always Shines on TV» - en remix som endte opp med å gjøre ham kjent. Men likevel er det den låten han har lagt ut på nettstedet Soundcloud som har fått færrest avspillinger. Hans hittil største hit, remixen av Notorious B.I.Gs «Want That Old Thing Back», har nesten 14 millioner avspillinger på Soundcloud, og nærmere 90 millioner avspillinger på Spotify.

VG+: Matoma om den nye hverdagen: – Har blitt 4-5 turer rundt jorden (krever innlogging)

I forrige uke reiste han over Atlanteren for starten på USA-turneen «Living the Dream». Etter en svipptur innom Australia, og noen uker juleferie fortsetter han reisen – men denne gangen står Skandinavia på plakaten med «Everything is Nice»-turneen.

I en måned skal Matoma reise rundt i Norge, Sverige og Danmark - og spille i byer som Kristiansand, Örebro, København, Stockholm og Bergen. I Oslo vil han i februar, som første artist noensinne, ha konsert i foajeen på Den Norske Opera & Ballett.

– Det blir helt sinnssykt kult, sier 24-åringen.

Matomas agent i Atomic Soul, Anita Halmøy Wisløff, sier til VG at folk nå ser til Norge, etter mange år med Sverige som «storebror» i bransjen.

– Vi opplever en enorm etterspørsel på Matoma i våre naboland, og det er spennende å administrere en full skandinavisk turné ut fra Norge. Det er en gledelig utvikling at vi nå kan se på hele Skandinavia som et utvidet hjemmemarked for artistene våre, sier hun.

Les også: Kommentar: Verden ser til Norge

– Matoma er uten tvil blant den ypperste eliten av Norske musikere, slik sett er det ikke annet enn riktig at han presenteres på en av de nasjonale scenene. Kontrasten mellom de ærverdige lokalene i Operaen og Matomas urbane toner skaper en unik setting for en uforglemmelig kveld. Det føles utrolig godt å endelig få katta ut av sekken og invitere til fest, sier arrangør Dag Lindsholm i Atomic Soul.

Ny singel

Med seg på turné denne høsten og etter jul er også hans nye singel som slippes fredag, «Feeling Right (Everything Is Nice)» - en låt han har lagt ned en betydelig mengde arbeid på.


– Den låta er så bra. Det er ikke ofte jeg gjør reklame for meg selv altså, men den låten er virkelig bra. Jeg vet at låten skal anmeldes og alt sånn, og anmelderen får si akkurat hva han vil – men jeg har jobbet ræva av meg på den låten.

«Feeling Right (Everything Is Nice)» har han laget sammen med den amerikanske rapperen Wale (31), som står bak låter som «Ride Out», «Lotus Flower Bomb» og «Ambition».

– Det å få gå studio med Wale, gettoens poet i USA, og gjøre en litt kul reggae/hiphop/island-aktig låt var veldig kult, spesielt i kombinasjon med tropiske takter, sier han før han fortsetter:

– Det er ikke en oppfølger til «Old Thing Back», men den ligger jo også i hiphop-sjangeren. Jeg er jo veldig glad i hiphop.

Internasjonal singel

Låtene som har fått fansen til å like den 24 år gamle artisten er remixer av kjente låter som Maroon 5s «Payphone», Enrique Iglesias «Bailando» og Eminems «Business». Hans siste låt er imidlertid en originallåt, og han samarbeidet med ingen ringere enn Jennifer Lopez og Jason Derulo på låten «Try Me». Låten har i skrivende stund 48,1 millioner avspillinger på Spotify – og låten som kun har vært singel i Norge og Sverige slippes nå som singel internasjonalt.

– Og da blir det musikkvideo nede i Puerto Rico med J. Lo og Jason. Det blir «fræs», sier hedmarkingen.

– Men da kanskje du bør ta noen dansetimer, skyter turnémanageren Stian Reinhartsen spøkefullt inn.

– Ja, jeg kan ikke komme ned dit og ikke ha noe på stell, ler Matoma.

Har du sett? Madcon + Matoma = Sant

– Hvem drømmer du om å jobbe med?

– Sam Smith hadde vært grisegøy, men det er så vanskelig. Eneste samarbeidet han har gjort er med Disclosure, og det var gjennom det han ble kjent. Bruno Mars, Akon, Mø, Taylor Swift, Nico & Vinz.

KLAR FOR FLERE SPILLEJOBBER: Matoma tar med seg hitlåter som «Old Thing Back», «Try Me» og sin nye singel «Feeling Right (Everything Is Nice)» når han i januar og februar tar en runde rundt om i Skandinavia. Foto: Eskil Wie Furunes , VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder