REISTE OVER ATLANTEREN: Ulrik Denizou Lund og Kjetil Jansen utgjør duoen Lemaitre. Selv om de for tiden bor i Los Angeles vil de helst ha sommerferien i Norge. Foto:Olav Stubberud,Pressebilde

Lemaitre jobber på spreng i kjendisnabolag

Etter å ha flyttet til rapperen Dr Dres gamle hus i Los Angeles er norske Lemaitre snart klare med sitt første album.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Lemaitre gjorde som mange andre - de flyttet til USA for å bli stjerner. I ett og et halv år har duoen bodd i englenes by, Los Angeles. I Dr Dres gamle hus har guttene sitt eget studio, og de bor i et nabolag med mye artister i nærheten.

– Det er veldig kult å bo her, og det funker også bra å jobbe her. I motsetning til Oslo som har et tett sentrum, så er ting her litt mer spredt. I Oslo tror jeg det er lettere å føle at det er noe du bør gjøre, mens det her er lettere å kunne bli hjemme og jobbe, sier Ketil Jansen og Ulrik Denizou Lund via Skype fra LA.

De visste imidlertid at det ikke bare ville være enkelt å lykkes på den andre siden av Atlanteren.

– Vi visste hvor mye jobb som ville kreves for å lykkes i USA, men vi vet også at innsats er verdt mer her, sier Lund.

Mer musikk

Fem år er gått siden vi først ble introdusert for Lemaitre, indie-elektronika bandet fra Oslo. Inntil i fjor hadde de sluppet flere låter, fem EP-er og et remix-album. Gjennom kontrakten med Astralwerks begynte ting virkelig å ta fart, og i fjor sommer slapp de sin sjette EP, «Singularity». Mot slutten av året er de imidlertid klare med debutalbumet sitt.

– Vi ligger godt an med albumet. Vi hadde egentlig nok sanger til å kunne slippe det nå, men så ville vi ha flere låter å velge mellom. Vi jobber derfor litt på overtid, og ser an hvilke låter vi vil ha med, sier Denizou Lund.

Duoen har siden de slapp «Momentum» i 2010 vært innom flere sjangere, blant annet electro house, french house, electronic rock, indietronica og nudisco. Det kommende albumet blir en god miks.

– Det er en miks av alle stilene vi har vært bortpå før, helt tilbake til noen av de første låtene våre. Vi har prøvd å få til en sammensetning av lydbildet vårt fra da, frem til nå - i tillegg til at vi har prøvd nye ting, forteller Jansen.

DJ-DUO: Ketil Jansen og Ulrik Denizou Lund i Lemaitre - et av flere internasjonale toppnavn fra den blomstrende norske elektronika-scenen som pågår i USA. Foto:Sara Johannessen,VG

Kort ferie

De siste årene har det vært en norsk bølge av elektronika som har preget lydbildet, med både Kygo, Cashmere Cat og Matoma. Det er derfor ikke bare Lemaitre som har valgt å prøve seg på den andre siden av Atlanterhavet.

Tirsdag slipper de sin første singel på en stund, «Closer». Hvorfor det er første singel etter en periode uten nytt materiale, har ikke en veldig avansert forklaring.

– Det var den sangen som var ferdig, og som vi alle var skikkelig fornøyde med. Vi følte også at det var litt annerledes fra det vi har gjort før, og derfor passer det med albumet som kommer. Det er gøy å teste ut blåsere, og å få litt gammel jazzband-følelse, sier Jansen.

Suksess krever sitt, og guttene ligger ikke på latsiden. Det gjør også at det kun blir en ukes ferie hjemme i Norge - men den skal de nyte.

– Vi spiller på Oslo Fjord Fest i midten av juli, og vi gleder oss til å fremføre mye av det nye materialet. Responsen fra publikum i Los Angeles når vi spilte på The Roxy nylig var overveldende. I tillegg ser vi frem til å få med oss en av våre favoritt artister D'Angelo! Så skal vi bare slappe av med familie og venner, sier Denizou Lund før Jansen fortsetter:

– Det er alltid gøy å komme hjem, og kanskje spesielt om sommeren. Det er sinnssykt digg å bo i LA, men ingenting slår en norsk sommer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder