PÅ TOPP I SEKS TIÅR: Barbra Streisand har vært på toppen av den amerikanske albumlisten Billboard 200 minst én gang i hvert av de siste seks tiårene. Det har ingen klart før henne.
PÅ TOPP I SEKS TIÅR: Barbra Streisand har vært på toppen av den amerikanske albumlisten Billboard 200 minst én gang i hvert av de siste seks tiårene. Det har ingen klart før henne. Foto:Evan Agostini,Ap

Barbra Streisand på topp i seks tiår

Historisk hitliste-rekord

MUSIKK

Barbra Streisand (72) skriver historie denne uken; som den aller første som topper den prestisjetunge Billboard 200-lista i hvert av de seks siste tiårene!

Publisert:

I går avslørte Billboard at Streisands nye plate, «Partners», går til topps på neste ukes albumliste i USA, Billboard 200.

Det betyr at det amerikanske musikk- og filmikonet har hatt topp-plassering på albumlisten i seks tiår. Det er det ingen andre artister som noensinne har klart før Barbra Streisand.

Hennes debut på Billboard 200s førsteplass skjedde for nær nøyaktig femti år siden, med «People» den 31. oktober 1964. Da var Barbra Streisand bare 22 år og helt i starten av en karriere som det knapt finnes maken til – en karriere som blant annet har ført til 34 plater med et samlet salg på nærmere 250 millioner, to Oscar-statuetter, åtte Grammy-priser, fem Emmy-priser og en Tony Award.

Hun er en av bare nitten entertainere som har vunnet både Oscar, Emmy, Grammy og Tony Award. Hun har i alt hatt ni førsteplasser på Billboard 200.

Etter hennes aller første topp-plassering i 1964, gikk det ti år før Barbra Streisand toppet Billboard 200 igjen, denne gangen med «The Way We Were» i 1974.

To år senere gikk hun topps med filmmusikken til legendariske «A Star Is Born» sammen med Kris Kristofferson.

Deretter innledet hun 1980-tallet i kompaniskap med Bee Gees og spesielt Barry Gibb. «Guilty» ble hennes største suksess til dags dato, med tolv millioner solgte bare i USA, og inneholder monster-hit'en «Woman In Love».

Fem år senere, i 1985, tok hun for seg musikaler. «The Broadway Album» ble hennes neste listetopp.

I 1993 gjenopptok Streisand sin lidenskap for musikalsanger på «Back To Broadway» med ny førsteplass som resultat.

Hun toppet også i 1997 med «Higher Ground», et album som faktisk er inspirert av – og dedisert til – den tidligere presidenten Bill Clintons mor, Virginia Clinton Kelley, som døde tre år tidligere av brystkreft.

Barbra Streisand har mildt sagt hatt en voldsom variasjon i repertoaret sitt gjennom karrieren. I 2009 hentet hun inn Diana Krall som produsent og forsøkte seg på jazz-standarder.

Det ble en – for mange – uventet suksess, og med «Love Is The Answer» rakk Streisand nok en førsteplass på Billboard før 2000-tallet var ferdig.

Med ferske «Partners» – en duettplate – har hun altså rukket å toppe på 2010-tallet allerede!