«SÅÅ» KUL: OnklP & De Fjerne Slektningene spiller under VG-lista-konserten i Bergen i kveld. Pål «OnklP»Tøien prøver å være kul, men han blir altfor glad av å se publikum når han står på scenen. Foto:Hallgeir Vågenes,VG

VG-LISTA I BERGEN: OnklP: - Jeg prøver å være kul

BERGEN (VG) OnklP & De Fjerne Slektningene spiller i kveld for tredje gang under årets VG-lista-turné, og frontmannen innrømmer at han ikke klarer å holde på imaget som kul hele tiden.

 • Felicia Alvsing

Artikkelen er over seks år gammel

For drøye tre uker siden startet VG-lista Topp 20-showet sin Norgesturné på Rådhusplassen i Oslo hvor over 70.000 møtte opp til fest. Siden da har både Trondheim og Stavanger blitt underholdt, og i dag er musikkfesten i Bergen.

- Det blir bra i kveld. VG-lista er stas, og vi har vært med mange ganger før. Jeg er jo blitt veteran, så jeg forventer nesten å få være med hvert år, sier Pål «OnklP» Tøien til VG før konserten og fortsetter:

- Det kule med VG-lista er at det er gratis, og da kommer det en del barn og unge som ikke kommer på konsertene våre ellers. Det er god stemning i alle ledd. Jeg prøver å være kul, men jeg klarer ikke å la være å smile fra øre til øre, ler han.

Festivalsommer

Sommeren har vært full av opptredener for gutta, og den siste tiden har de spilt i Alvdal, Steinkjer, på VG-lista showet i Oslo og Trondheim, og på Hovefestivalen. I kveld lager de liv og røre i Bergen, før turen går videre til Slottsfjell.

- I morgen drar vi tidlig, og men det er bare herlig. Festivaler er det gjeveste, og det er kult å rusle rundt på området i fint vær og drikke øl fra plastkrus. Det er en spesiell stemning - du står opp så er det rock'n'roll fra første stund, sier han.

OnklP & De Fjerne Slektningene, populært kalt Slekta, debuterte i midten av januar med singelen «Panderosa», før de albumdebuterte med «OnklP & De Fjerne Slektningene» i midten av mai. VG anmeldte albumet, og trillet en firer på terningen. Nå kan fansen glede seg til nytt materiale.

- Vi har et album rett rundt hjørnet. Vi har sluttinspurt på plata nå, men den er så godt som ferdig. Vi liker å holde oss busy. Når vi ikke er på veien eller har konserter, er jeg i studio. Jeg driver ikke med ferie og sånn. Jeg blir for rastløs, ler han.

Enn så lenge er albumet uten navn, kan Tøien opplyse.

Det var et samarbeid mellom OnklP, eller Pål Tøien, som han egentlig heter, og Oslo Ess, som ga gutta smaken på å skape mer musikk. Med produsent/gitarist Johan Larsson, trommis Tommy Manboy (Turboneger), bassist/vokalist Knut Oscar Nymo (Oslo Ess), gitarist/vokalist Åsmund Lande (Oslo Ess), keyboardist Simen Stensland og rapper OnklP var gruppa klar, og i kveld står de på scenen i Vestlandets hovedstad.

I tillegg til OnklP & De Fjerne Slektningene vil de oppmøtte på Festplassen i Bergen også få glede av å se Carl Espen, Anders Nilsen, Katastrofe. Staysman & Lazz, Donkeyboy, CLMD feat. Sirena, Julie Bergan, Kaveh, Kanthem, Omer Bhatti & Juice Crew, Oslo Ess, og Gabrielle, som også er på hjemmebane i kveld.

Foto:,VG

Aktivitetsområdet på Festplassen i Bergen åpner allerede klokken 12.00, mens konserten starter kl 18.00. Om du ikke har mulighet til å møte opp, er det ingen grunn til å fortvile. Showet vil sendes direkte på VGTV og P3.

VG-lista Topp 20-showet ledes av P3-programleder Christine Dancke. VG-lista vil kjøre konkurranse om besøk backstage før konserten, og i køen. Følg VG-lista Topp 20 på Instagram, @vglistatopp20, for å være med i konkurransen!

Hvis du ønsker å følge med på hvem Rampelys snakker med i løpet av kvelden - følg oss på Instagram, @rampelys.

Onsdag er det meldt overskyet med muligheter for regn i Bergen - så kle deg etter været. Husk at paraplyer er forbudt, så regnjakke eller regnponcho kan være lurt. Husk også å spise og drikke godt før konserten.

Her er ti tips til deg som publikummer!

Les også

 1. OnklP etter konkursen: - Bare slurv

  Rapperen OnklP er slått personlig konkurs av kemneren. Onsdag formiddag møtte han i Oslo tingrett for skiftesamling.

Mer om

 1. VG-Lista Topp 20
 2. VG-lista

Flere artikler

 1. VG-lista inntar Bergen

 2. Donkeyboy holdt konsert på sykehus

 3. Musikkvideopremiere: Jaa9 & OnklP - «Brugata Boogie»

 4. I kveld setter VG-lista Bergen på hodet

 5. Slik blir VG-listas sommerturné

Fra andre aviser

 1. Sure OnklP

  Fædrelandsvennen
 2. Slik ble første kvelden på Måkeskrik

  Fædrelandsvennen
 3. Sure OnklP

  Fædrelandsvennen
 4. Plateanmeldelse: Sprikende fra OnklP og slekta

  Aftenposten
 5. Her er årets headlinere på Måkeskrik

  Fædrelandsvennen
 6. Ny plate fra OnklP & Slekta: Tekstene er fremdeles fulle av gode observasjoner og gjenkjennelige scenarioer

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no