RÅDHUSPLASS-DUO: Aishath Afeef og Kåre Magnus Berg skal lose deg gjennom det store VGlisteshowet fra Rådhusplassen i Oslo den 21.juni. Foto: Roger Neumann

Kåre Magnus og Aishath leder VGlisteshowet

Sendes også i Sverige og Finland

Kåre Magnus Bergh og Aishath Afeef er de to nye programlederne til sommerens store konsertbegivenhet, VGlisteshowet på Rådhusplassen i Oslo - en tv-sending som NRK nå også leverer til sine kolleger i Sverige og Finland.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- På TV har både NRK1 og NRK3 sendt direkte fra gigantkonserten, og i år nås en ny milepæl for VG-lista. Både Sverige og Finland kommer til å sende konserten på henholdsvis SVT og YLE. Det er fantastisk moro at våre naboland også skal få oppleve den store musikkfesten fra hjertet av Oslo, sier VGs sponsor- og eventsjef, Thomas Christiansen.

Spente er også sommerens programledere.

Helt vilt

- Det blir jo et helt vilt lydnivå med 80 000 skrikende ungdommer, så det gjelder å holde tunga rett i munnen. Det er samtidig utrolig slitsomt, men det er ikke mange som får være med på noe sånt, så det gjelder å ta med opplevelsen videre, sier Aishath Afeef som også blir med som programleder på den tradisjonelle VGliste-turnéen i etterkant av Rådhusplassen for tredje år på rad.

- Turnéen er jo den rampete lillesøsteren til Rådhusplassen, og veldig koselig. Nesten som en klassetur med noen av landets beste artister, sier Afeef.

Takket ja

Selve showet på Rådhusplassen i Oslo blir arrangert fredag 21. juni. Datoene deretter er Stavanger onsdag 3. juli, Trondheim onsdag 10. juli og Bergen onsdag 17. juli.

Også Kåre Magnus Bergh innrømmer at det er med en viss spenning i kroppen at han takket ja til oppdraget.

- Det kommer til å bli vanvittig med folk, første gang for meg med så mye mennesker, selv om jeg har stått i Oslo Spektrum et par ganger. Jeg må nok spørre Aishath om en del råd først, sier Bergh.

Foreløpig har ikke de to programlederne hatt tid til mer enn ett møte og vet derfor ikke så mye om hvilke eventuelle sprell de kommer til å varte opp med.

Ny nettside

- Showet er jo så svært at man blir fristet til å bli litt stormannsgal og lufte noen Donald-idéer. Kan vi få noen jagerfly som skriver på himmelen, liksom - sånne ting. Men jeg antar at budsjettet ikke tillater det¿ Neida, det er litt tidlig i planleggingen, men noe må vi finne på, sier Kåre Magnus Bergh.

I forbindelse med årets utvidelse av VGlisteshowet blir det i dag også opprettet en ny nettside med masse musikalsk innhold knyttet til VGlista. Adressen er www.vglista.no

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder