Festmusikken inntar Rådhusplassen!

Listen over årets artister blir lengre for hver dag som går. Staysman & Lazz og Katastrofe lover allsang på VG-lista-showet.

 • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fem år gammel

Om en måned braker det løs på Rådhusplassen i Oslo når årets VG-liste-turné går av stabelen, og listen over hvilke artister som skal lage liv og røre i hovedstaden 20. juni blir bare lenger.

Fra tidligere er Jaa9 & OnklP, samt boybandene The Main Level og The Fooo Conspiracy bekreftede. Nå lover vi feststemning på Rådhusplassen, for Staysman & Lazz, og Katastrofe kommer også!

– Det er sykt fett. Det er det største man kan gjøre i Norge, sier Stian «Staysman» Thorbjørnsen og fortsetter:

– Vi var med i fjor også, men da fikk vi nok ikke den samme gleden. Det ble så stort. I år har vi enda mer erfaring, med både MGP og andre store scener i bagasjen. Jeg gleder meg sjukt mye, og tror vi kan nyte det mer i år.

Kompis og kollega Petter «Katastrofe» Kristiansen gleder seg minst like mye.

– Det er helt sinnssykt fett å få være med i år også. Det var utvilsomt et av fjorårets store høydepunkter, og det er ekstremt hyggelig og moro å bli spurt om å gjøre det igjen.

Har du lest? Stian «Staysman» Thorbjørnsen tror familielivet var redningen fra å drikke seg ihjel

Alltid baris

– Hvordan skal dere toppe fjorårets show?

– I fjor grillet vi pølser på pyro! Jeg er glad jeg har det på samvittigheten, og fikk gjort det foran 10.000 bergensere. Men jeg går og grubler og tenker på sceneshow nå, og jeg bør komme på noe overgå pølseshow, sier Kristiansen.

For Thorbjørnsen sin del skal det satses mindre på hopping, og mer på allsang i år - men én ting forandrer seg ikke. Det er klart han at trøya skal av.

– Jeg har endt opp i baris på scenen i snart åtte år. Det blir feil å ikke kle av seg, ler han.

Felles har de at de gleder seg til 20. juni, og de håper på god stemning.

– Jeg håper på 50.000 flere mennesker enn i fjor, og selvfølgelig at alle synger med, men det tror jeg ikke blir noe problem, sier Thorbjørnsen.

– Jeg håper at det blir like god feststemning som i fjor. Og hvis jeg klarte å få halvparten til å hoppe i fjor, så skal jeg få alle til å hoppe denne gangen, sier Kristiansen.

VGs eventsjef Thomas Christiansen tror Staysman & Lazz og Katastrofe kan lage god stemning i hovedstaden.

–Vi gleder oss stort til Katastofe og Staysmann & Lazz står på scenen. Vi kan vente oss en real feststemning fra artistene som var blant de mest streamede artistene i fjor. Staysmann & Lazz spiller for utsolgte konserter over hele landet, så nå er det bare å glede seg til et vilt sceneshow på Rådhusplassen.

Har du lest? De skal lede VG-lista Topp 20 på Rådhusplassen

FYR OG FLAMME: Stian «Staysman» Thorbjørnsen og Petter «Katastrofe» Kristiansen laget liv med Lasse «Lazz» Jensen (ikke på bildet) laget liv under VG-lista i Tromsø i fjor. Foto:Terje Mortensen,VG

HER er en oversikt over alle som kommer!

VG-lista har de siste årene vært en stor suksess, og stjerner som Rita Ora, Austin Mahone, Cody Simpson, Jason Mraz og Kiesza – for å nevne noen. I tillegg har kjente nordmenn som Sivert Høyem, Gabrielle, Admiral P, Adelén og Donkeyboy tatt turen innom hovedstaden for å underholde folkemengden som dukker opp for sommerens store konsert. I fjor fulgte hele 75.000 fra Rådhusplassen, og flere satt hjemme i sofaen og fulgte showet på NRK og VGTV.

VG-lista er et samarbeid mellom VG og P3, og de neste ukene vil vi slippe flere artister på Facebook, Instagram, NRK.no og her på VG.no. Følg med, og se om din favorittartist tar turen innom Rådhusplassen!

Et godt tips vil være å følge VG-lista Topp 20 på Instagram og Facebook, samt å følge P3 på Instagram.

VG-lista er et gratis heldagsarrangement, og allerede klokken 10.00 åpner aktivitetsområdet i byen, hvor publikum kan delta i ulike aktiviteter og konkurranser.

Startskuddet går lørdag 20. juni på Rådhusplassen i Oslo, før turneen reiser videre til Stavanger (1. juli), Bergen (8. juli) og Trondheim (15. juli).

Mer om

 1. VG-Lista Topp 20
 2. VG-lista
 3. Norsk musikk

Flere artikler

 1. Disse kommer til VG-lista 2015

 2. Dame-trio på VG-lista Topp 20

 3. Eurovision-vinner til VG-lista

 4. Staysman på rød løper: – Jeg har gått ned fire kilo på elleve dager!

 5. Britene inntar Rådhusplassen!

Fra andre aviser

 1. Selge ut samfunnshus på bygda, eller være del av den «kule klubben»? Svaret er enkelt for Stian Thorbjørnsen (38).

  Aftenposten
 2. 20.000 på musikkfest i Oslo sentrum

  Aftenposten
 3. Disse skal stå for byfesten under VM i skiskyting

  Aftenposten
 4. VG-lista fylte Festplassen til randen

  Bergens Tidende
 5. Melodi Grand Prix: Favoritten kan ryke i kveld

  Aftenposten
 6. Var klare for VG-lista klokken fem i morges

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder