SPELLEMANN-FAVORITT: Sigrid. Foto: Klaudia Lech

Sigrid nominert til flest Spellemannpriser

Sigrid Solbakk Raabe (23) har vært favoritt til «Årets Spellemann» i et års tid allerede. For fjorårets bragder er hun i tillegg nominert til fire priser, flest av alle de nominerte.

  • Thomas Talseth

Sigrids debutalbum «Sucker Punch» ble utgitt kort tid før fjorårets Spellemannpris gikk av stabelen 30. mars, og fikk stormende jubel både her hjemme og internasjonalt.

VGs kommentator Tor Martin Bøe var blant de som tok til orde for at Sigrid godt kunne fått den gjeveste prisen – «Årets Spellemann» – allerede da.

Favorittstempelet står også støtt før 2019-prisene deles ut 28. mars.

Fredag formiddag ble nominasjonene offentliggjort, og der ble det klart at Sigrid er nominert i kategoriene popartist, årets album, årets låt og årets låtskriver.

Nok et nikk til Sigrid dukker opp i kategorien årets produsent. Produsenten hun har brukt mest, Martin Sjølie, er blant de nominerte der.

Ifølge Sigrids plateselskap Petroleum er hun for tiden utenlands og ikke tilgjengelig for intervjuer. De viderebringer denne kommentaren fra henne til nominasjonene:

«Akkurat nå jobber jeg med ny musikk, så dette var jo en skikkelig glad-nyhet! Stas!»

Kun én pris til nå

Sigrid var tilstede ved fjorårets utdeling, og fremførte «Strangers» på scenen, men gikk tomhendt hjem hva priser angikk – tre nominasjoner til tross.

To år tilbake ble hun kåret til årets nykommer, en pris som også ga henne en kvart million i kassen.

Da hadde hun ytterligere to nominasjoner, men nykommerprisen for 2017 er inntil videre Sigrids eneste Spellemann-trofé.

Fjorårets store sommerhit og artistene bak den, «Hallo» med Isah og Dutty Dior, er også godt synlige i nominasjonsbunken. Sangen er blant de åtte nominerte til årets låt.

I tillegg konkurrerer Isah og Dutty Dior hver for seg i kategoriene urban og årets gjennombrudd.

les også

Isah gruser Karpe på hitlistene

I urban-klassen slåss de mot Karpe, som også har tre nominasjoner. De er nominert til årets album – hvor ovennevnte Isah bidrar i stor grad – og stiller også i låtskriver-kategorien. Deres produsent Aksel Carlson er nominert for sitt arbeid.

En annen potensiell prisgrossist for fjoråret er Gabrielle. Hun er nominert i kategoriene popartist, årets låtskriver og årets album.

Rapperen Arif er også trippelnominert, for årets album, årets låt og årets tekstforfatter.

Se alle de nominerte i bildegalleriet:

Disse artistene har to nominasjoner: brenn. (gjennombrudd, indie), Signe Marie Rustad (country, tekstforfatter), Lars Vaular (video, låt), Ruben (låt, popartist), Pom Poko (gjennombrudd, indie), Frida Ånnevik (viser, tekstforfatter), Oslo Filharmoniske Orkester (klassisk, samtid) og No. 4-medlem Emilie Christensen (tekstforfatter og popgruppe).

Les også

Mer om

  1. Sigrid Raabe
  2. Spellemannprisen

Flere artikler

  1. Spellemannprisen: Isah slo Karpe i urban-kategorien: – Målløs

  2. Spellemannprisen: Ruben vant årets låt: – Tror pappa hadde vært stolt

  3. Sigrid Solbakk Raabe er Årets Spellemann

  4. Dette gliset bør vi få se på Spellemannprisen

  5. Sigrid Solbakk Raabe har fått kjæreste

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder