Nøkkelvitne vedgår løgn

(VG Nett) Den 14 år gamle gutten som har fortalt om sexovergrepene Michael Jackson skal ha utført mot storebroren, vedgår falsk forklaring i en tidligere rettssak.

Robin Stenersen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

I RETTEN: Michael Jackson vinker i det han ankommer retten i Santa Maria, California, tirsdag morgen. Foto: REUTERS

Gutten er den eneste som så langt i saken skal ha sett sexovergrep finne sted, og er derfor et av aktoratets nøkkelvitner i saken mot superstjernen.

- Falsk forklaring

For da Jacksons forsvarere slapp til med sine spørsmål til gutten tirsdag, innrømmet han at han løy under ed da han vitnet for moren i et søksmål mot et kjøpesenter tidligere.

I forklaringen for retten den gang nektet gutten for at moren og faren sloss og at han selv ble slått av faren. Denne vitneforklaringen har gutten nå forandret. På spørsmål fra Jacksons forsvarer Thomas Mesereau kunne han ikke gi noen god forklaring på hvorfor han har endret forklaringen sin.

- Jeg husker ingenting. Det er fem år siden, svarte den 14 år gamle gutten i retten i Santa Maria.

- Viste pornoblad

Etter dette fortsatte Jacksons forsvarere sine forsøk på å plukke fra hverandre troverdigheten i guttens forklaring.

Et voksen-magasin som Jackson skal ha vist brødrene på Neverland-ranchen, skal ifølge Mesereau være utgitt flere måneder etter at guttene sluttet med å besøke Jacksons eiendom.

Hvordan dette kunne henge sammen, hadde gutten heller ikke noen god forklaring på. - Det bladet vi så var iallfall av samme type, svarte gutten.

Alarmsystem

Gutten har forklart at han med egne øyne ved to anledninger så at Jackson utførte seksuelle overgrep på storebroren. Ifølge gutten skjedde det på popstjernens soverom sent på kvelden, mens storebroren sov.

Ifølge guttens forklaring hadde Jackson alarm i gangen som ble utløst hver gang noen nærmet seg soverommet. Hvorfor denne alarmen ikke vekket storebroren da han var på vei mot soverommet, kunne han heller ikke gi noen fullgod forklaring på i retten.

Dermed kan Michael Jacksons forsvarere trolig ha greid å svekke troverdigheten til et av aktoratets nøkkelvitne i saken mot superstjernen. Nå gjenstår det å se om Mesereau har mer som styrker teorien om at guttene lyver om det som har skjedd på farmen Neverland.

Det knyttes også store forventninger til når moren og gutten Jackson skal ha forgrepet seg på, skal forklare seg for retten.

Dersom Michael Jackson blir kjent skyldig på alle ti tiltalepunkter, der fem tilfeller av utuktig omgang med mindreårige er de alvorligste, risikerer han 20 års fengsel. Superstjernen nekter straffeskyld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder