VERNER OM INTIMSONEN: Aurora Aksnes. Foto: NTB SCANPIX

Aurora Aksnes advarer fans mot å klemme henne

Popstjernen sier hun elsker fansen, men vil ikke ha dem for tett innpå.

Artikkelen er over ett år gammel

22-åringen fra Os har akkurat sluppet singelen «Animal», og startet natt til torsdag på en lang turné i USA og Canada.

I den forbindelse er hun forberedt på å møte ivrige fans – og gir beskjed i sosiale medier om hvordan hun vil de skal oppføre seg hvis de møter henne.

Aksnes liker nemlig ikke å klemme, som hun tidligere har fortalt i en dokumentar sendt på NRK.

– Hvis du ikke vet hva du skal gjøre når du treffer meg. Du vet sikkert at jeg synes klemming er ganske rart (noen ganger føles det bra også!!), men en ting jeg i det minste elsker er å holde hender. Det er så genuint, skriver hun på Instagram.

– Så nøl aldri med å ta hendene mine, med mindre jeg tar dine. Og hvis du ikke finner ord, vil jeg uansett vite. At vi knytter bånd.

Hun melder også til fansen hvor mye hun gleder seg til turneen, og til å se dem.

– Jeg er mest spent på å se på alle dere. Se inn i sjelen deres og dele erfaringer og sorg. Dele følelser og gi slipp på alt som holder oss nede for en liten stund. Det er så spesielt. Jeg ser så mye kjærlighet i øynene deres under mine konserter. Jeg ser mye smerte også. Og det beveger meg langt inn i hjerte og sjel, skriver Aksnes.

– Det er den ene tingen som holder meg oppe på dårlige dager. Fordi hver kveld er det nye øyne. Og hver kveld er så spesiell. Jeg elsker dere alle så mye.

Dyre turer

Popstjernen er inne i en aktiv periode med liveopptredener – som koster penger.

I januar var hun på en syv konserter lang europaturné, med et totalbudsjett på 840.000 kroner. 58.000 av disse skulle betales av egen lomme, ifølge en søknad om reisetilskudd fra Music Norway.

I oktober hadde hun også en runde i Europa, den gang ti konserter, med et totalbudsjett på drøye 1,3 millioner kroner. Stipulert egenfinansiering var på 195.000.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder