Skværet opp etter balalaika-tabben til NRK

RIGA (VG) Jostein Hasselgård (24) drikker sjelden alkohol, men i går måtte han svelge unna latvisk brennevin for å gjøre opp for NRKs balalaika-tabbe.

Guro Hoftun Gjestad
ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

Vi sitter på baren Sarkans, som er nabobula til gutta i den latviske GP-gruppa Fly. Lørdag konkurrerer de mot Jostein Hasselgård i Eurosong-finalen. Nå følger de nøye med når Jostein hever glasset med nasjonaldrikken Rigas Balsams.

Sterke saker

- Æhm... yeah... it's strong, sier Jostein.

- It will kill you, spøker Flys Martin Freiman. Selv drikker han Rigas Balsams før han skal synge, for å rense stemmen.

Jostein nipper tappert til kruttet. Norges ære må rettes opp etter Cheezy Keys balalaika-pauseinnslag under den norske finalen.

- Da vi hørte hva som var skjedd i Norge, ble vi helt sjokkert. Hadde dere vært et afrikansk land, så hadde jeg kanskje forstått det. Men Norge burde vite bedre, sier Lauris.

Etter balalaikaskandalen ville latviske medier vite om Fly kom til å ignorere Jostein Hasselgård. - Vi fikk med oss at Jostein skammet seg over innslaget, og da er det greit. Men hadde jeg møtt NRKs produsent, så ville det vært verre, sier Lauris.

Beklaget

Han vet ikke at producer Stina Greaker har fulgt etter Jostein Hasselgård til baren, og blir lang i maska når VG presenterer henne for ham.

- Kan du forestille deg hvordan vi følte oss?

- Jeg kan bare beklage at du og det latviske folk føler det slik, sier Stina Greaker. Også hun skåler i Rigas Balsams; så snart er alle vel forlikte.

Før Fly og Jostein møttes på baren, var den latviske gruppen på sin første prøve, mens Jostein var på en mottagelse sammen med alle de andre deltagerne.

Der traff han også Billboards Fred Bronson, som er blant de mange som mener at Jostein og Norge vinner årets Eurosong-finale.

Også Fly tror på norsk seier.

Særlig gruppens manager, Dace Paula.

- Hun dør for sangen. Og for deg, sier Martin.

PS: I går kunne VGs utsendte medarbeider overbringe følgende SMS-hilsen til Jostein fra Aqua-Lena: Ønsker Jostein alt godt, håper han kan gjøre landet stolt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder