Michael i bønn med kjendisprest

(VG Nett) Michael Jackson (46) ber sammen med predikanten og borgerrettsforkjemperen Jesse Jackson (53) før hvert rettsmøte.

Artikkelen er over 15 år gammel

I RETTEN I GÅR: Micghael Jackson (46). Foto: EPA

Den pedofilitiltalte popkongen mottar råd på personlig og åndelig basis fra demokraten og kjendispresten.

- Michael ringer Jackson tidlig hver morgen. De snakker sammen og ber sammen over telefonen. De to har kjent hverandre i lang tid, sier Bain.

- Michael vil overleve

Jesse Jackson bekrefter overfor nyhetsbyrået at han gir råd til popstjernen og hans familie. Siden Michaels familie er Jehovas vitner, ber de livssynsnøytrale bønner, skal han ha forklart.

- Min viktigste meddelelse til Michael er at han hele tiden må være fokusert. Det som skjer, er vanskelig for alle - både for anklageren og den som blir anklaget. Men Michael vil overleve dette, sier Jesse Jackson.

GIR RÅD: Borgerrettsforkjemper og prest Jesse Jackson (53) støtter Michael Jackson. Foto: Reuters

Jesse Jackson var også raskt ute etter arrestasjonen av Michael i 2003 med å kritisere politiets fremgangsmåte i forbindelse med razziaen på Neverland.

- Som en 10-åring
Siste nytt fra rettssaken som pågår i Santa Maria i California, er at barnepsykologen som rapporterte om de angivelige sexovergrepene, mener at popstjernen selv er på nivå med en 10-åring .

VG-journalist Roy Freddy Andersen dekker rettssaken. Hør lydintervju med journalisten og få stemningsrapport fra Santa Maria.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder