Michael Jackson på vei inn i retten i Santa Maria onsdag. Foto: AP

- Jeg så Jackson-anklageren onanere på Neverland

(VG Nett) Michael Jacksons 12-årige fetter fortalte i retten onsdag at han i 2003 så det påståtte Jackson-offeret og lillebroren onanere foran TV´en.

 • Ola Stenberg

Artikkelen er over 15 år gammel

- Jeg så dem gå bort til TV´en, skru på en kanal som hadde nakne jenter, og så gjorde de upassende ting, fortalte Jacksons fetter.

Da hovedforsvarer Thomas Mesereau spurte hva han mente med "upassende ting", svarte han at han så de to brødrene onanere.

- De spurte hvorfor ikke jeg gjorde det, og jeg svarte at jeg syntes det var ekkelt, fortalte gutten. Han fortalte også at han ikke torde å fortelle det han hadde sett til Jackson.

- Stjal penger

Jacksons forsvarsteam har i lang tid forsøkt å tegne et bilde av det påståtte Jackson-offeret som en ustyrlig gutt, noe som definitivt ble forsterket onsdag.

Rijo Jackson fortalte at han under et besøk på Neverland også så gutten og lillebroren stjele penger fra en kokk på ranchen, samt flere eiendeler fra ranchsjefens kontor.

Han fortalte også at han så brødrene stjele vin mens de oppholdt seg på Jacksons toetasjers soverom. En liknende forklaring kom også fra søsteren til Rijo, Simone Jackson. Hun fortalte tirsdag at hun så brødrene stjele vin fra et kjøleskap.

Aktoratet hevder at de to brødrene ble servert alkohol av Michael Jackson, men den påstanden blir vanskeligere å bevise etter at flere vitner nå har hevdet at de så brødrene stjele og drikke alkohol uten at Jackson var til stede.

Jackson er tiltalt for å ha servert mindreårige alkohol, holdt familien til det påståtte offeret fanget på Neverland, samt forgrepet seg seksuelt på den da 13 år gamle gutten.

Så langt kan det virke som aktoratet får en meget tøff jobb med å felle Jackson på de to første punktene. Når det gjelder det siste, finnes det ingen tekniske bevis - bare påstander.

- Sov med Jackson

Under krysseksaminasjon onsdag fortalte Rijo Jackson at han sov i samme seng som Jackson den samme kvelden som han skal ha sett brødrene stjele vin.

Han sa også at han ikke kunne si helt sikkert om anklageren og hans lillebror mente å stjele eller bare låne tingene de tok fra ranchsjefens kontor.

13-åringen innrømmet i tillegg at Jackson hadde bestilt vin til soverommet mens de to brødrene var til stede, men understreket at de to brødrene stakk av med vinen da Jackson gikk på badet.

Det er foreløpig usikkert hvor lenge Jackson-forsvaret planlegger å føre vitner, men det er ventet at de minst vil holde på i to-tre uker til.

Jackson har hatt gode dager i retten etter at forsvaret startet på sin jobb. Først ut til å forsvare ham var Wade Robson og Brett Barnes. Etter hvert inntok også Macaulay Culkin vitneboksen til stor fordel for Jackson. I tillegg fikk juryen i forrige uke se en tre timer lang video der en personlig Jackson fortalte om sitt kompliserte liv uavbrutt i tre timer.

Mer om

 1. Michael Jackson

Flere artikler

 1. Dramaet i Michael Jackson-rettssaken fortsetter: Culkin: - Jeg vitner for Jackson

 2. - De var lykkelige på Neverland....

 3. Jackson-seier i retten

 4. Dårlig dag for aktoratet: - Moren beskrev Michael Jackson som en engel

 5. Trodde hun skulle kidnappes i en luftballong...

Fra andre aviser

 1. - Fullstendig latterlige anklager

  Aftenposten
 2. Dette er anklagene mot Michael Jackson

  Aftenposten
 3. Anmeldelse av «Leaving Neverland»: Skremmende, men problematisk

  Aftenposten
 4. Vitne sier at Jacksons anklager masturberte

  Aftenposten
 5. Ryktet er svertet

  Aftenposten
 6. Juryen har bestemt seg

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no