SKAL VITNE FOR JACKSON: Talkshowverten Jay Leno. Her sammen med Paris Hilton. Foto: Reuters

Jay Leno vitner i saken mot Jacko

Anklager om løgn og bedrag flyr uhindret gjennom luften, mens rettssaken mot popidolet Michael Jackson nærmer seg slutten. Talkshow-stjernen Jay Leno er blant de siste stjernevitnene i saken.

 • NTB

Artikkelen er over 15 år gammel

De framstilte moren som en grisk, helt samvittighetsløs og dypt uærlig kvinne, som er villig til å utnytte sitt eget syke barn for selv å tjene penger. Forsvarerne prøver å overbevise juryen om at kvinnen har tvunget gutten til å dikte opp sexhistoriene, sier rettsreportere.

Kreftsyk

Guttens tante har sagt at hun forsøkte å samle inn penger til gutten etter at han fikk stilt diagnosen leukemi (blodkreft). Men moren ville ikke delta i innsamlingsarbeidet, og opptrådte svært uhøflig da hun for en gangs skyld tok kontakt på telefon, forklarte tanten i retten.

Hun bare bannet da tanten tilbød seg å skaffe gutten friskt blod, og forlangte penger i stedet, het det videre i denne forklaringen. Aktoratet påpekte at tanten ikke hadde snakket med sin bror, som er gift med den kreftsyke guttens mor, på rundt 15 år.

Tanten er kanskje mest ute etter hevn over guttens mor, og kan dermed ikke betraktes som noe uhildet vitne, mente anklagerne. En redaktør i en liten lokalavis i området sa på sin side at hun også opplevde denne kvinnen som pengegrisk og uhederlig.

Sluttinnlegg

Det var ventet at forsvarerne ville si seg ferdige med vitneførselen etter at Jay Leno og komikeren Chris Tucker hadde forklart seg tirsdag. I neste uke skal så vel aktoratet som forsvarerne holde sine sluttinnlegg.

Hvis juryen finner Jackson skyldig etter tiltalen, risikerer den 46 år gamle sangeren og danseren opp til 20 år i fengsel. Ifølge den amerikanske fjernsynskanalen MSNBC er det lite sannsynlig at han selv vil gå i vitneboksen i Santa Maria for å forsvare seg.

Opprinnelig listet forsvarerne opp mer enn 350 personer de vurderte å innkalle som vitner, blant dem showbiz-stjerner som Diana Ross, Elizabeth Taylor og Stevie Wonder. Men både vitneførselen og saksgangen som helhet er blitt langt kortere enn antatt.

Mer om

 1. Michael Jackson

Flere artikler

 1. Får ikke vitne for Michael Jackson

 2. Jackson-forsvaret avsluttet i kveld

 3. Jackson-anklagerens mor gråt i retten

 4. Aktors sluttprosedyre: Michael Jackson er en alkoholisert serie-pedofil

 5. Trodde hun skulle kidnappes i en luftballong...

Fra andre aviser

 1. Forsvarets tur i rettssaken etter Jackos død

  Fædrelandsvennen
 2. Flere anklager om misbruk

  Fædrelandsvennen
 3. Weinstein-forsvarere prøvde å så tvil om kvinnenes troverdighet

  Aftenposten
 4. Uklart om Jacko var avhengig av propofol

  Fædrelandsvennen
 5. Jay Leno vitnet i Jackson-saken

  Aftenposten
 6. Overgrepstiltalte Bill Cosby kjent skyldig på alle punkter

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder