I RETTEN: Michael Jackson har med seg moren sin Catherine Jackson i retten i dag. Foto: EPA

Hevder Jackson ble utsatt for pengegrisk mor

(VG Nett) - Hun kontaktet kjendiser som Mike Tyson, Jim Carrey og Adam Sandler. Men den mest kjente kjendisen ble deres offer, Michael Jackson.

 • Tone Libråten

Artikkelen er over 15 år gammel

- Anklagene er falske, dumme og tullete, sa Mesereau åpningsprosedyren.

- Moren brukte sin syke sønn som lokkemat.

ANGRIPER GUTTENE: Thomas Meserau maler et bilde av unggutter ute av kontroll på Neverland i retten i dag. Her medmedforsvarer Susan Yu er tatt da de ankom rettslokalet i dgår. Foto: AP

Forsvarer Mesereau beskriver det han mener er et forsøk fra morens side på å loppe kjendiser som synes synd på sønnen hennes, for penger.

- Hun kontaktet kjendiser som Mike Tyson, Jim Carrey og Adam Sandler. Men den mest kjente kjendisen ble deres offer, Michael Jackson, hevder Meserau.

Hun skal også ha prøvd å innynde seg hos Jay Leno, komikeren George Lopez og en skuespiller fra serien "The Fresh Prince of Bel Air."

- Alle forsøkene var falske. Ved et tilfelle fikk moren 20 000 dollar fra en komiker, og pengene skulle gå til å bedre livet til sønnen. Isteden ble pengene brukt til å kjøpe fjernsyn, CD-er og annet utstyr, sa forsvareren.

Hederlige hensikter

Aktor, og Jacksons hovedmotstander, Tom Sneddon tegnet et bilde av Neverland som et eventyrland fra helvete i sin åpningsprosedyre. Meserau beskriver derimot Jacksons drømmehjem som superstjernens forsøk på å skape seg et sted der han kan få den barndommen han aldri fikk. '

- Vi skal bevise at Neverland ikke er et paradis for kriminelle handlinger, en lokkedue for misbruk, en magnet for kriminalitet. Sangerens intensjoner overfor tenåringen var hederlige, understreker Meserau.

Jackson prøvde å hjelpe den syke gutten ved be ham om å late som han spilte "PacMan" og at kreftcellene ble spist opp.

Fikk skjønnhetsbehandling

Moren påstår at hun og barna ble holdt på Neverland mot deres vilje. Mesereau fortalte juryen at gjesterommet der hun angivelig skal ha blitt innestengt, er suiten som både Marlon Brando og Elisabeth Taylor ba om da de, hver for seg, besøkte Neverland.

Jackson skal også ha betalt mer enn 3300 dollar for skjønnhetsbehandlinger og andre utgifter kvinnen hadde.

Ifølge Mesereau forventet moren at hun skulle få betalt fordi barna hennes ble filmet i dokumentaren om Jackson. Men da betalingen aldri kom, kom derimot anklagelsene om seksuelt misbruk.

Det er ventet at Bashir, som laget den omdiskuterte dokumentaren, skal opptre som første vitne når rettssaken fortsetter tirsdag.

Viktig vitne

Forsvarerne til Jackson har fått tak i en tidligere ansatt i advokatfirmaet som i 2001, på vegne av moren og gutten, saksøkte kjøpesenteret JC Pennyetter at vaktene pågrep gutten utenfor senteret for butikktyveri.

I oktober 2001 gikk JC Penny med på å betale kvinnen og familien 137500 dollar (850000 kroner) for å legge ballen død.

Vitnet skal være villig til å forklare at kvinnen faktisk påførte seg selv fysiske skader, i etterkant av håndgemenget, for så å hevde at det var vaktene som hadde voldt skadene.

Mer om

 1. Michael Jackson

Flere artikler

 1. Trodde hun skulle kidnappes i en luftballong...

 2. Jackson-anklagerens mor gråt i retten

 3. Slik skal Jackson bli frikjent

 4. I retten i dag: Voks-krangel i Jackson-saken

 5. Bikkjeslagsmålet om Jackson har startet

Fra andre aviser

 1. - Absurde anklager mot Jackson

  Aftenposten
 2. Dette er anklagene mot Michael Jackson

  Aftenposten
 3. 15-åringen: Ingenting skjedde

  Aftenposten
 4. Michael Jacksons advokater har avsluttet forsvaret

  Aftenposten
 5. Nøkkelvitne: - Jeg løy

  Aftenposten
 6. Omstridt Michael Jackson-dokumentar tilfredsstiller ikke NRKs krav, vises likevel

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no