VIL STRØMME SEG SELV: Spotify-skeptikeren Taylor Swift skal gå med planer om å starte opp sin egen strømmetjeneste. Foto: Richard Shotwell AP

Taylor Swift vil ha personlig strømmetjeneste

Taylor Swifts motvilje mot strømmetjenester er velkjent. Nå vil hun etablere sin egen, personlige strømmetjeneste.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det er TMZ som melder dette. Kjendisnettstedet har fått tak i dokumenter - uten å spesifisere hvor de kommer fra - der country-popstjernen lanserer planene for sin egen strømmetjeneste under det foreslåtte navnet Swifties.

Les også: Taylor Swift kan ha holdt sin siste konsert i 2017

Taylor Swift trakk seg fra Spotify etter en opphetet diskusjon med strømmetjenestens toppsjef Daniel Ek i 2014. Argumentet hennes var at artistene ikke tjente nok penger på Spotify, noe Ek svarte med å avsløre at Swift tjente 40 millioner kroner på Spotify dette året.

Husk også!: Taylor Swift er den best betalte kvinnen i musikkindustrien

Ifølge TMZ inneholder Swifts dokumenter opplysninger om en «ikke-nedlastbar multimedia-innhold av lydopptak», noe som altså peker mot en strømmetjeneste.

Nettsiden skal etter planen ikke bare inneholde lydopptak, eller Taylor Swift-låter, om du vil. Dokumentene forteller også om planer for salg av diverse musikkutstyr som gitarer, plektere, gitarstropper og trommestikker.

Det er også snakk om å arrangere reiser til rekonvalesens-steder, opplæringsleire og online-gitar kurs.

Taylor Swifts album er pr. i dag tilgjengelige på Jay-Zs Tidal, ettersom Tidal er en ren abonnementstjeneste - i motsetning til Spotify som også har en gratis reklameløsning.

Unntaket er Swifts aller største og siste album, «1989», som ikke er tilgjengelig noen steder for strømming. Trøsten kan være at Ryan Adams coverversjon av samme plate er fullt ut tilgjengelig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder