POP FØR DEBUTEN: - Vi skal innfri alle forventninger, lyder det fra Rogalandsgjengen i Kvelertak før albumdebuten om halvannen uke - en debut som norsk musikkbransje allerede har snakket varmt om lenge. Foto: Trond Sørås

POP FØR DEBUTEN: - Vi skal innfri alle forventninger, lyder det fra Rogalandsgjengen i Kvelertak før albumdebuten om halvannen uke - en debut som norsk musikkbransje allerede har snakket varmt om lenge. Foto: Trond Sørås

Kvelertak på BBC

OSLO/STAVANGER (VG) Beinhard og melodiøs metal med norsk tekst er ingen hindring for å bli radioyndlinger på BBC Radio One - spør bare Kvelertak!

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL
BBC - Radio 1 - HomeKvelertak (@Kvelertak) | Twitter

- Egentlig har jeg ikke peiling på hvordan dette har gått til, men kult er det i alle fall, sier vokalist Erlend Hjelvik i Kvelertak til VG.

Allerede før det selvtitulerte debutalbumet kommer den 21. juni har Kvelertak dermed fått en oppmerksomhet som er få debutanter forunt.

- Jeg satt egentlig og så en film sammen med gitaristen i bandet da plateselskapet ringte og ba meg oversette teksten til «Mjød» så fort som mulig fordi det var mulig at den kunne bli spilt på BBC senere på kvelden, forteller Hjelvik.

Festivalsommer

Oversettelsen var en forsikring om at teksten var gangbar på BBC Radio One som takket for hjelpen ved å kåre «Mjød» til Single Of The Week to uker på rad.

- Vi håper jo at dette kan være med å hjelpe oss på vei utenfor Norge når vi senere i sommer skal på turné - blant annet skal vi spille både på Reading- og Leeds-festivalen, noe som trolig blir et foreløpig karrierehøydepunkt for Kvelertak, sier Erlend Hjelvik.

Han innrømmer at Kvelertak ikke hadde all verdens ambisjoner utover å spille i band da de startet for tre år siden. Nå som alt er atskillig mer seriøst blir det likevel ikke aktuelt å skifte språk fra morsmålet.

- Nei, jeg ønsker fremdeles å synge på dialekten min. Språket har ingenting å si så lenge maskinen og musikken fungerer. Vår amerikanske produsent (Kurt Ballou fra Converge) sa det også - han var lei av alle utenlandske band som sang på tulle-engelsk. Da er det mye bedre å bruke sitt eget språk, sier Hjelvik.

- Hva kan vi vente oss på debuten «Kvelertak»?

- Et utrolig variert plate med noe for absolutt alle. Melodiøst, men fremdeles beinhardt!

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Få underholdningsnyheter på Facebook

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder