MISTET MANNEN BRÅTT: Elisabeth Andreassen, her i Tønsberg i dag. Foto: ALF ØYSTEIN STØTVIG

Elisabeth Andreassen tilbake på jobb etter ektemannens død

TØNSBERG (VG) To uker etter at hun mistet ektemannen, er Bettan (58) i full gang med forberedelsene til premiere i Tønsberg.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Bobbysocks' kommende sommershow «La Det Swinge!» har nemlig premiere 30. juni. Allerede samme dag som ektemannen Tor Andreassen døde – 13. juni – forklarte showprodusent Trygve Sundbø at showet i Oseberg Kulturhus skal gå som planlagt.

Nå er artistveteranen og makker Hanne Krogh (60) i full sving. VG har truffet Bettan i Tønsberg, og hun forklarer at det er fint å være tilbake i arbeid.

– Det er godt for oss å være her, sier Bettan, som i tillegg til å være omgitt av venner og kolleger fra et langt musikerliv, har med seg begge døtrene til Tønsberg.

– Sorgen ikke til å bære

På spørsmål om hvorfor det er viktig å gjennomføre showet, sier hun:

VENNINNER OG KOLLEGER: Elisabeth Andreassen og Hanne Krogh i Oseberg Kulturhus i dag. Foto: Alf Øystein Støtvig

– Vi var egentlig aldri i tvil, døtrene mine og jeg. Dette skulle vi gjennomføre. Dette ville Tor, og dette er helt i hans ånd. Det er selvfølgelig slik at sorgen i perioder ikke er til å bære, men det gjør det litt lettere å ha følt og føle i arbeidet jeg nå gjør, en så sterk kjærlighet som jeg nå gjør.

Døde på hytta

Tor Andreassen ble 64 år. Han døde av hjerteinfarkt på familiens hytte på Brønnøya i Asker. Han ble bisatt fra Ullern kirke 21. juni.

– Etter alle de fine reaksjonene jeg har fått, føler jeg at hele Norge sørger med oss. Jeg er så stolt av de sterke døtrene våre, sa Elisabeth Andreassen foran en fullsatt kirke.

– Kjære elskede Tor, jeg var så sinnssykt lykkelig med deg. Du var en livsnyter og elsket å lage i stand fester, sa hun i den gripende minnetalen hun holdt sammen med døtrene Anna (21) og Nora (19). Etterpå sang døtrene «Ikke sov».

Alt om bisettelsen: Venner og slekt samlet i sorgen

GIFT I 22 ÅR: Elisabeth og Tor Andreassen for en tid tilbake. Foto: Nils Bjåland

– Ubeskrivelig savn

«Min kjære Tor. For et ubeskrivelig savn. Vi skal ta vare på snekken din og oss selv i din ånd». Du ga oss alt som er verdt å ha i livet. Takk til alle som har vært innom og støttet oss i disse tøffe dagene. Takk til alle våre venner som stiller med fantastisk hjelp. En tsunami av kjærlighet strømmer over jentene og meg. En stor trøst at Tor var så elsket. We will always love you», skrev Bettan på si Facebook-side fire dager etter Tors bortgang.

Tilbakeblikk: Da Bobbysocks lot det swinge

Tor og Elisabeth Andreassen giftet seg i 1994.

Stort Bettan-intervju: – I starten var man ikke alltid så klok (VG+)

I 2012 forklarte Elisabeth Andreassen hvordan paret holdt liv i kjærligheten.

– Vi er flinke til å kose oss og tenker på den andre hele tiden. Det er viktig ikke å være egoistisk. Tor og jeg har så stor respekt for hverandre. Det er selve grunnsteinen. Man må behandle sine nærmeste som om man nettopp har møtt dem eller er nyforelsket.

I 2011 solgte Bettan ogektemannen millionvillaen i Oslo og kjøpte leilighet i byen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder