TAKKER FOR SEG: Morten Harket skal gjøre noe annet enn å fronte a-ha etter konserten i Bergen 7. mai. Her er han på scenen under konserten i Luna Park i Buenos Aires i september i fjor. Foto: Eskil Wie Furunes VG

Morten Harket: A-ha er et avsluttet kapittel

Det norske popeventyret er snart over, igjen. Morten Harket slår av lyset etter konserten i Bergen 7. mai.

Artikkelen er over tre år gammel

A-ha er for tiden på turné i Europa for å promotere sitt siste album «Cast in Steel», etter at bandet gjenoppstod i konsertsammenheng i Argentina og Brasil i fjor høst.

Les også: Kaos i Buenos Aires da a-ha ankom

Bandet kommer hjem til Norge for et knippe konserter i Oslo,Stavanger og Bergen i mai. Men etter det er det over for bandet, som gjorde comeback i fjor etter at de reiste rundt på avskjedsturné i 2010.

I hvert fall hvis man skal tro vokalist Morten Harket, som er intervjuet av den sveitsiske avisen Blick.

– A-ha er et avsluttet kapittel. Jeg har hatt noen fantastiske år, men etter denne turneen er det antakelig den endelige slutten. Vi tre står simpelthen ikke nær hverandre nok lenger for å fortsette å spille inn plater, reise verden rundt og spille konserter, sier han intervjuet.

Han sier at det å jobbe med a-ha trenger å være meningsfylt også på et spirituelt plan, noe som ikke lenger er tilfelle.

Les også: Publikumsrekord og totalslakt: a-ha på Rock in Rio i 1991.

a-ha i Luna Park i Buenos Aires, dagen før de gjorde comeback i fjor høst. Foto: Eskil Wie Furunes VG

Harket snakker i forbindelse med lanseringen av selvbiografien «My Take On Me», som kommer ut på tysk først.

Han får også spørsmål om ikke penger vil bidra til at bandet vil fortsette.

– Å, jeg har blitt godt belønnet av a-ha. Jeg trenger ikke å fortsette å gjøre noe jeg ikke egentlig ønsker å gjøre, sier Harket som avviser bestemt at han kommer til å savne kjendiseriet. Han sier i intervjuet at han vil trekke seg tilbake og leve et rolig liv med datteren på syv.

– Det er der hjertet ligger. Etter vår siste konsert i Norge 7. mai vil jeg spasere vekk barfot og slå av lyset.

Manager Harald Wiik har følgende kommentar til interjuet:

– Jeg kan ikke kommentere det Morten er sitert på, siden jeg ikke var til stede under intervjuet. Det må også tas forbehold om at det er korrekt gjengitt, dette er oversatt fra engelsk til tysk og tilbake til engelsk igjen. Men jeg kan bekrefte at det er god stemning på turneen, dette er veldig gøy, sier han og legger til:

– Det er ikke lagt noen planer for etter 7. mai, det har hele tiden vært kommunisert at bandet skulle jobbe sammen med ett album og en turne. Så får vi se hva fremtiden bringer. Denne runden ble veldig fin, jeg regner med at turneen blir besøkt av ca 400.000 mennesker. Det er veldig bra.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder