Marie ble første kvinnelige Spellemannvinner i videoklassen

Tar gjerne flere priser enn mor Vibeke Løkkeberg

«Hvite menn som pusher 50» hjalp Marie Kristiansen frem til å bli den første kvinnelige vinneren av Spellemanns videokategori.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Riktignok er det Karpe Diems låt, men det er regissøren som får Spellemannprisen, i dette tilfellet Marie Kristiansen.

– Jeg tror kanskje jeg er den første kvinnen som vinner i denne kategorien. da var det i så fall på høy tid, sa en glad Marie Kristiansen etter at hun vant Spellemanns videokategori for Karpe Diems «Hvite menn som pusher 50».

På spørsmål fra VG om hun nå skal overta som mestvinnende i familien – hun er datter av filmregissørene Vibeke Løkkeberg og Terje Kristiansen – svarte hun;

– Ja, absolutt! Det hadde vært hyggelig, det, sier Marie Kristiansen, som var helt over seg over seieren.

– Dette er helt koko og kjempestort. Kanskje det gøyeste jeg har vært med på i hele mitt liv.

SPRUDLET: Marie Kristensen syntes det var på tide at en kvinnelig regissør vant Spellemanns videoklasse og var sjeleglad for prisen. Her er hun sammen med de to glade gutter som hun regisserte, Magdi (til venstre) og Chirag i Karpe Diem. Foto: NTB Scanpix Foto: ,

Magdi og Chirag i Karpe Diem var minst like glad for prisen, ettersom de helt bevisst har gått inn for å utvide videokonseptet i 2015. I november slapp duoen de tre første singlene og videoene i prosjektet «Heisann Montebello» eksklusivt på VGTV.

SE ALLE TRE VIDEOENE PÅ VGTV HER!

– Nå slipper vi ikke låta, så video, men begge ting samtidig. Dette gjør vi for å få et helhetlig produkt, selv om plateselskapet vårt kanskje sier at en video ikke vil ha noen effekt, men vi mener at det får ordentlig effekt først når vi gjør det på denne måten, sier Chirag Patel.

– Etter en periode med mange trange budsjetter er det deilig at noen legger lista litt høyere og satser på video. Det er et løft for hele bransjen, mener Spellemannvinner Marie Kristiansen.

Neste kapittel i Karpe Diems «Heisann Montebello» kommer allerede på mandag og har tittelen «Hus/hotell/slott brenner».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder