Tømmer seg i åpent brev

BITTERT OPPGJØR: Mary Forsberg Weiland - ekskona til nylig avdøde Scott Weiland - snakker på vegne av sine to barn i et sterkt og langt åpent brev om barnas forhold til sin rock-pappa. Foto: AP ,

Scott Weilands eks-kone: – Ikke glorifiser denne tragedien!

Eks-kona og moren til Scott Weilands to barn, Mary Forsberg Weiland, går nå hardt ut i et åpent brev der hun skriver at barna mistet sin far allerede for mange år siden.

 • Stein Østbø

Artikkelen er over fire år gammel

Stone Temple Pilots- og Velvet Revolver-vokalisten ble funnet død under en turné for en knapp uke siden. Scott Weiland ble 48 år gammel.

I et åpent brev, publisert blant annet i Rolling Stone, advarer eks-kona Mary Forsberg Weiland mot en klassisk rock'n roll-glorifisering av dødsfallet. Scott Weiland hadde en lang og vond historie med harde rusmidler, men - påpeker eks-kona - han var også far til deres to barn, Noah (15) og Lucy (13).

LES OGSÅ: Rocker arrestert for konevold

– Den massive strømmen av kondolanser og bønner for våre barn, Noah og Lucy, har vært overveldende, satt pris på og trøstende. Men sannheten er, slik det er med så mange barn, at de mistet sin far for flere år siden. Det de egentlig mistet den 3. desember, var håpet, skriver Mary Forsberg Weiland.

Hun fortsetter deretter å anklage sin eks-mann for å ha vært fullstendig fraværende, både overfor barna og henne selv, noe som til slutt ødela ekteskapet deres. Mary Forsberg Weiland vil med det åpne brevet advare familiene til andre artister og rock-stjerner med tilsvarende liv som det Scott Weiland førte.

LES OGSÅ: Scott Weiland i VG-intervju: – Jeg er ferdig med doplivet

– I virkeligheten, det man aldri ville innrømme, var han en paranoid mann som ikke husket sine egne tekster og som var fotografert med sine barn kun en håndfull ganger i løpet av hans femten år med farskap, skriver hun, og forteller videre at hun flere ganger etter at ekteskapet røk kunne sitte og overtale sin paranoide eks-mann og dra han inn i dusjen og fylle han med kaffe så han kunne stille opp på barnas skoleavslutninger.

– Disse korte møtene var mine forsøk på å gi barna en følelse av normalitet. Men oftest forandret det seg fort til noe skremmende og ukomfortabelt for dem, heter det i brevet.

Mary Forsberg hadde en suksessrik modellkarriere bak seg da hun giftet seg med Scott Weiland i 2000. Ganske fort fant de sammen også i misbruket av kokain og heroin, hvilket naturlig nok ledet an til et ekteskap med temmelig høyt konfliktnivå.

LES OGSÅ: Rockekone satte fyr på mannens garderobe

I 2007 toppet det seg da Mary dro mange av mannens klær og eiendeler ut av huset og satte fyr på alt sammen (se linken over). Hun ble innlagt på mentalsykehus etter denne episoden, noe hun forteller åpent om i selvbiografien fra 2009, «Fall To Pieces. A Memoir of Drugs, Rock'n Roll and Mental Illness».

Nå ønsker hun å hjelpe andre i samme situasjon.

– Vårt håp for Scott er borte, men det er fremdeles håp for andre. La dette bli den første gangen vi ikke glorifiserer denne tragedien med prat om rock'n roll og demonene som forresten ikke komme med dette livet. Dropp den deprimerende t-skjorta med påskriften 1967-2015 (Scott Weilands fødsels- og dødsår, red.anm.); bruk heller pengene på å ta med et barn til en kamp eller ut for å kjøpe is, skriver Mary Forsberg Weiland.

Scott Weiland selv har naturlig nok ikke mulighet til å ta til motmæle på eks-konas harde utspill, men et ti år gammelt intervju med Esquire - som magasinet nå har lagt ut på nett i sin helhet - gir innblikk i at alle saker har minst to sider.

Her gir Scott Weiland nemlig frydefulle beskrivelser av farsrollen.

– Å få barn viste meg en helt annen type kjærlighet som jeg aldri før har kjent. Det var noe som hadde manglet. Fullstendig kjærlighet. Jeg kan dø for dem, sier Weiland, som beskriver hvordan han flere ganger forsøkte å nyktre seg opp på grunn av barna.

– Det herlige med barn er den umiddelbare takknemligheten. Så snart jeg kommer hjem fra turné, blir kona og barna livet mitt. Det finnes ikke noe herligere. Jeg står opp med barna hver morgen, lager dem frokost med en gang og så går jeg utenfor med kaffen og sigarettene mine. Jeg er nemlig ikke så god til å snakke i det hele tatt før jeg får kaffen og et par sigaretter om morgenen, men så snart det er unnagjort, er det; All right, kom igjen! Hva vil dere gjøre i dag, unger? sier Scott Weiland til Esquire.

Til tross for tildels store uoverenskomster med Scott Weiland, har både hans gamle kompiser i Stone Temple Pilots og Velvet Revolver kommet med varme ord om den avdøde rock-vokalisten de siste dagene.

Les også

 1. Rockestjernen Scott Weiland (48) er død

  Den kjente prisvinnende rockestjernen og tidligere vokalist i bandet Stone Temple Pilots, Scott Weiland (48), er død.
 2. Krangelen når nye høyder: Stone Temple Pilots eks-vokalist med motsøksmål mot eks-kollegene

  (VG) Først saksøkte de tidligere bandmedlemmene sin gamle vokalist Scott Weiland. Nå slår Weiland kraftig tilbake.
 3. Stone Temple Pilots saksøker eks-vokalisten

  Stone Temple Pilots anklager deres tidligere vokalist Scott Weiland (45) for misbruk av bandnavnet.
 4. Plateaktuelle Scott Weiland: - Jeg er ferdig med doplivet

  (VG Nett) Ekskona, heroinmisbruket og overdosedødsfallet til broren er tematikken på rockerens siste album.
 5. Rocker Scott Weiland arrestert

  (VG Nett) Velvet Revolver-frontfigur Scott Weiland (40) må møte i retten mistenkt for å ha kjørt bil i narkorus.
 6. Rockekone satte fyr på mannens garderobe

  (VG Nett) Kona til den Quart-aktuelle Velvet Revolver-vokalisten Scott Weiland er arrestert etter å ha tent på mannens…

Flere artikler

 1. Rockestjernen Scott Weiland (48) er død

 2. Chris Cornell døde brått

 3. Aretha Franklin gravlegges i dag – disse skal synge

 4. Pluss content

  Stjernene fra «Under samme tak»: Dødsfall, sykdom og bestikkelser

 5. Pluss content

  Magnus Grønneberg om kona: – Hun er havna, brygga, ankeret

Fra andre aviser

 1. Rockeverdenen sørger over Weiland

  Aftenposten
 2. Ida Maria: - Man får martyrstatus når man ofrer seg for rock'n'rollen

  Aftenposten
 3. Kronikk: Jeg trenger ikke være full for å være kreativ | Ida Maria

  Aftenposten
 4. Det er tøft å være død | Knut Schreiner

  Aftenposten
 5. Mette-Marit hyller sønnen og refser media

  Fædrelandsvennen
 6. Da rockeprinsen Dave Grohl møtte Hennes Kongelige Høyhet Mette-Marit

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no