ADIOS: Ingrid Helene Håvik under Highasakites siste konsert som kvintett, i Trondheim 12. oktober 2017. Foto: OLE MARTIN WOLD

Highasakite var sammen på scenen, men splittet backstage

Vokalist Ingrid Helene Håvik måtte ha oppholdsområde adskilt fra de andre medlemmene under fjorårets turné, men avviser at det hadde med bruddet i bandet å gjøre. – Jeg ble syk, forteller hun.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Fredag slipper Highasakite en ny singel, titulert «Out Of Order».

På den figurerer ikke medlemmene Kristoffer Lo, Marte Eberson og Øystein Skar, som er i en juridisk strid med bandgründerne Ingrid Helene Håvik og Trond Bersu om retten til varemerkenavnet Highasakite.

Splittelsen i gruppen var etter det VG kjenner til et faktum tidlig i fjor – men da hadde de fortsatt et dusin lukrative festivalkonserter å gjennomføre sommeren 2017.

Ifølge VGs kilder var stemningen internt alt annet enn god under turneen.

I musikkbransjen har det versert historier om hvordan bandets to fraksjoner måtte ha hvert sitt backstageområde ved festivalene, for å unngå uønsket kontakt.

Trengte tilrettelegging

Vokalist Håvik bekrefter nå overfor VG at de hadde adskilte backstageområder, men hun har en annen forklaring på årsaken.

Hun forklarer at det startet med to avlyste konserter tidlig i juli, i Sverige og Stavern.

– Jeg ble syk sommeren 2017, og måtte dessverre avlyse noen konserter på grunn av dette. Jeg ønsket å fullføre festivalsommeren for alles ve og vel, og trengte en del tilrettelegging for å kunne gjennomføre dette, forteller hun.

DUO: Highasakite slik de fremstår på et ferskt pressebilde, kun med Ingrid Helene Håvik og Trond Bersu i besetningen. Foto: JØRGEN NORDBY

– Det vil si at jeg hadde med meg kjæresten min rundt på alle jobbene, ble kjørt til og fra konsert fra hotellet og hadde ingen lydprøver. Jeg hadde også min egen backstage der jeg kunne være alene om det ble ventetid før vi gikk på. Trond reiste stort sett sammen med de andre, men kom ofte og hang litt med meg på min backstage. Noe jeg satte veldig pris på.

les også

Highasakite i USA – over halve bandet borte

– Jeg synes apparatet gjorde en veldig bra jobb her. Og synes jeg er heldig som har mulighet til å få hjelp til å komme meg på jobb når det ellers ikke hadde vært mulig. MEN, nå er jeg sprudlende frisk, og gleder meg masse til alt som skal skje i fremtiden.

Vil ikke si hvilken sykdom

Håvik sier videre at alle i bandet var informert om hennes helsesituasjon.

Hun ønsker ikke å utdype hva slags sykdom hun ble rammet av.

– Min helse er en privatsak.

les også

Bitter strid i Highasakite

Håvik svarer dette på spørsmål om det kan ha vært en sammenheng mellom hennes helsetilstand og konflikten i bandet:

– Dette var ikke en ordning på grunn av situasjonen i bandet.

– Tror du det kan ha blitt oppfattet slik av andre tilstedeværende backstage?

– Det aner jeg ingenting om.

FØR BRÅKET: Highasakite backstage på Øyafestivalen august 2016. Fra venstre: Ingrid Helene Håvik, Trond Bersu, Marte Eberson og Kristoffer Lo. (Øystein Skar var ikke tilstede da bildet ble tatt.) Foto: DAVID ENGMO

Trond Bersu sier til VG at han stiller seg bak Håviks utsagn.

– Jeg reiste med alt og alle. Noen ganger med Ingrid, noen ganger med turnébuss med alle, noen ganger bare med crew. Alt etter hvordan reiseplanen var lagt opp.

les også

Highasakite sier fra seg 900.000 kroner

Bersu påpeker at både band og crew er bosatt forskjellige steder i Norge, noe som skal ha påvirket hvem som reiste sammen med hvem.

Øystein Skar og Marte Eberson ønsker ikke å kommentere saken. Kristoffer Lo har ikke besvart VGs henvendelse om kommentar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder