M2M erobrer MTV

MUSIKK

LOS ANGELES (VG) Det ser ut som en hær har inntatt nabolaget, men det er bare regissøren Matthew Rolston og hans mannskap på 72 som spiller inn musikkvideo med M2M-jentene Marit Larsen (16) og Marion Ravn (15).

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:19

Ifølge MTV-general Ron Shapiro i New York er saken så godt som i boks. Atlantic Records har vært på besøk, og presentert singlen «Mirror Mirror» med meget positiv respons. Faktum er at Marit og Marion er blitt invitert til å være offisielle MTV-artister i 2000. Musikkanalen skal nemlig lansere Internett-tjenesten ME-TV overfor de helt unge - og M2M er som skapt for målgruppen.

- Brrr . . . iskaldt! utbryter Marion og hakker tenner, der hun ligger i en medbrakt kornåker som de innleide gartnerne på settet har innstallert i hagen. Rett bak henne står et par karer med en vannslange og spruter vann rett opp i luften for å illudere et kraftig regnvær. Marion er dyvåt og hakker tenner.

Utendørsopptakene varer i timevis, men opptaket vil bare utgjøre noen sekunder på den ferdige videoen publikum vil få se på TV-skjermen.

Livet på hodet

For en utenforstående er det nesten noe uvirkelig over det hele. Midt i underholdningsindustriens høyborg, Los Angeles, står en hær av spesialister på pinne for to norske tenåringer.

Snakk om å få livet snudd på hodet!

I ryggen har Marit og Marion en av verdens største musikkgiganter, Atlantic Records og Warner Music International, som rett og slett har bestemt at M2M skal bli verdensstjerner - koste hva det vil.

Taksameteret raser unna med 600 000 kroner dagen når regissør Matthew Rolston og hans folk trer i aksjon.

- Jeg klarer ikke helt å venne meg til dette. Det føles spesielt å være midtpunkt i noe så stort, medgir Marit under lunsjen.

Om seks dager er det duket for M2Ms første konsert med fullt band i ryggen; i Orlando, hvor Disney Channel skal produsere en konsertspesial, «Zoog Disney In Concert», med jentene i Epcot i Disney World.

- Helt sinnssykt. Jeg gleder meg vilt. Kan nesten ikke forestille meg hvordan det vil bli. Det er bare å øve og øve, fastslår Marit.

Knallharde dager

M2M har lagt beslag på tre eiendommer for å få plass til en flåte av garderobevogner, trailere, digre strømaggregater, enorme lyskastere, vogner med miksebord og monitorer, kilometervis med kabler, et mobilt kjøkken, ditto kontorer, toaletter og en diger tankbil med vann, blant annet.

På settet finnes elektrikere, kokker, gartnere, lyd- og lysfolk, statister, agenter, koreografer, stylister, sminkører, produsenter, malere, teknikere, garderobefolk, sjåfører, vakter, folk fra plateselskap, personer som trener dyr, og til slutt kontrollanter fra så vel dyrebeskyttelsen og arbeidstilsynet. M2M-jentene har knallharde dager. Tiden er uhyre knapp. Tidsskjemaet er stramt. Det er bare en uke igjen til videoen til den neste singlen, «Mirror Mirror», skal være ferdig.

Talentfulle

Det betyr at Marit og Marion har vært nødt til å stå opp klokken 03.30 hver eneste natt for å kunne rekke sminking klokka 04.30.

Nøyaktig en og en halv time senere, klokka 05.00, sparker regissør Matthew Rolston i gang kamera- og lydmannskapene.

- Marit og Marion er utrolig talentfulle. De kan nå så langt de bare vil med rett innstilling. Låtene er bra, de tar seg godt ut foran kamera, og de er veldig profesjonelle til å være så unge. Ingen nykker der i gården, sier Rolston helt på slutten av dagen.

I dag går den nye M2M-singlen ut til amerikansk radio, etter at førstesinglen, «Don't Say You Love Me», maktet å klatre til en 20. plass på Billboard-lista, etter et salg på 700 000. I 12 uker på rad var singlen blant de 10 mest solgte i USA.